Hemlig tröja

Godmorgon!

Snart julpaus da. Imorgonkväll blir det nämligen tag till Würzburg där Simons farmor och farfar bor. Där ska ska det firas jul pa tyskt vis (premiär för min del) och soooovas! Yes, där kommer ni inte hitta nagra inlägg fran mig klockan 5 pa morgonen :) Och inte nan annan tid heller för den delen. Savida jag inte far en enorm abstinens... datorn ska ju med. Men jag ska nog halla mig. Med lite tur kanske jag kan skissa lite pa nagra nya tryck när symaskinen och velouren är pa behörigt avstand och goda möjligheter för barnvakt finns.

Och vad har jag nu gjort sista natten? Jo, en julklapp till Christoph! Han far en specialtröja gjord med mycket kärlek :) I velour saklart med oliv pa magen, brunt pa ärmarna och röda och olivfärgade muddar. Och inte nog med det, en liten Jörg sitter pa ryggen ocksa. Later galet, men jag tror att det kommer funka. Jag lovar att aterkomma med bilder där den sitter pa en större person, förslagvis min tysk. Pa mig sitter den ju INTE som en smäck utan mer som en säck, hehe.

 

Igar fick jag ett trevligt mail fran affären utanför Stockholm (Poppilopp) dit jag precis har skickat grejer. Hon skrev att byxorna hade legat pa disken innan dom blev upphängda. Och sa var där en kund som sa "å, är det där C mig!" Kan ni tänka er!!? Folk som känner igen mina saker och kan namnet. Det är ju galet :) Har förresten sytt 6 st byxor till igarkväll som ska fa aka dit nu, bruna med gula muddar.

bruna bralls

Hmm. Nat mer?? En bild pa min favorit kanske? arg hund, fleecebyxor och klossar
Simon bygger torn

mössa med mudd
Och här är en ny typ av mössa. Trevligt med mudd pa. Da kan matcha fint med brallsen :)

Ja, nä, nu maste jag grejsa vidare.

Jag önskar er alla en alldeles suveränt SKÖN JUL!!!
 

Mera natt

Lite kort här bara... Ännu en natts jobb! Äntligen har jag fatt ihop leveransen till t-shirtbutiken. Det var pa tiden! Det blev en stor lada pa 6 kilo och jag brottades nog nästan 1 timme med datorn för att skriva ut ett jättestort tyskt frimärke till den. Var nan funktion pa deutsche posts hemsida, men lätt var det inte!
Har ocksa förberett 2 leveranser till affärer här i Hannover. Tryckt en massa tröjor och skrivit ut, skurit till och pysslat pa de orange lapparna som finns pa när grejerna hänger i affär här. Och sytt 2 byxor. Phu! och listan nadde ända inte sitt slut. Men nu far det minsann räcka för idag (natt? morgon???? vad man nu säger)
Det är nämligen heeelt omöjligt att försöka fa nat gjort pa dan när rävlingen är vaken och springer runt. Dessutom vill man ju hellre hänga med honom da. Och pa dagarna sker ju leveranser til affärer och införskaffandet av allt material. Da springer jag runt hela Hannover med Simon i vagnen :) Det är ju inte som i Sverige här att det erbjuds en massa bra dagis här fran tidig alder. Nej, Tyskland är allt lite stenalder pa den fronten. Här förväntas mammorna vara heltid hemma med barnen tills dom är minst 3. Det är först da man brukar ansöka om dagis här. Men det hade ju varit fint om Simon hade fatt hänga med annat folk nagra timmar om dan och mamman hade fatt jobba lite dagtid. Senare kanske.
Nu till nat annat. Jag maste bara länka till min kompis Emmas helt nya hemsida. Vi lärde känna varandra pa Östra Grevie Folkhögskola över tryckborden i textilsalen (fast jag ju inte hörde hemma där egentligen)Hon är inte bara världens snällaste utan även jättejätteduktig tryckare. Som ni ser sa är hemsidan under uppbyggnad, hon har mycket mer än sa. Duktiga Emman har fixat en äkta fotograf för att ta dom fina korten ocksa och dom är ju helt enkelt jättefina :) Den här supersnygga döskallebodyn som Simon befinner sig i pa bilden nedanför är hennes verk. Lilla killen är väl en 2 manader pa bilden. Mmmm, fint! SYND att inte DEN inte passar längre!

.simon i emmas döskallebody

UPPDATERING

Maste bara visa Simons nya fleecebyxor. Han har precis invigit dom nu när vi var ute. Hittade helt enkelt inga lämpliga att ta pa, sa det gjorde att jag äntligen fick ändan ur vagnen och gjorde färdigt dom där som legat halvfärdiga vid symaskinen länge nu. Tror ni att det skulle vara atgang pa sana? Jag funderar pa att göra och fodra med mjukt och skönt bomullstyg som jag har. Här kommer en suddig bild eftersom blixtbilderna blev fula. Förrsesten sa är det nan här i hushallet som har lärt sig klättra! Hittade Simon sittandes i var säng för 2 dagar sen. Han satt där och klappade händerna och var helnöjd över att ha klättrat upp själv.fleecebyxor

Ateljé

Javisst! Nu har jag äntligen tagit tag i saken och fixat till ännu bättre arbetsmöjligheter här hemma. Tur att man gillar att lägga pussel och nästan är arkitekt! Datorn hade av nan underlig anledning brett ut sig pa en enorm (enorm = ca 1m 2) men nu har den förpassats till en annan hörna och numera finns det en stationär tryckstation (sa lagom avancerad... den gamla strykbrädan ärvd av min syster) som alltid är uppställd. Istället som att som förut plocka fram och tillbaka allting hela tiden. Symaskinerna har ocksa hamnat bredvid varandra, mycket smidigare! Jag provsydde ett par byxor och det gick ju som en dans ;)  Här kommer bild pa nya ateljén.

ny ateljé

Lite om Polskiluvtröjan nu. Jag lade ut den pa tradera pa prov ikväll..... och den saldes för 290 pix efter en kvart!! Hur trevligt som helst tyckte jag :) Sa nu tänker jag att den nog far bli lite dyrare i alla fall. Men det gäller saklart inte dom som redan har lagt in sina beställningar, där gäller första priset. Men i framtiden sa...

Och loppisen jag pratade om sist var jag pa. Tyvärr var den inte särskilt välbesökt. Och av dom fa besökarna sa var det bara ca 90 % som var intresserade av nat annat än det vanliga utbudet. Men av dom lyckades jag fanga ett par stycken i alla fall, sa det lönade sig att förfrysa sina tar. Och visst gjorde jag manga tanter sura, som det brukar vara. Här kommer en bild fran mobilen.

loppis

Nä, nu maste jag jobba lite innan läggdags! Dessutom har var polare Klaus bjudit in sig själv pa frukost imorgon, kl 9! Ojojoj. Men det är ju egentligen bara trevligt!

Önskar er en trevlig dag!

Ps. Glömde. Jag bara maste länka till ursöta Hilda i sin nya rävklänning. Ds

Fiat Polski!

Jäpps, nu har det modellats och tagits kort. Inte helt lätt da modellen inte ville vända ryggen till, men nat okej kort blev det i alla fall. 

 radikal i fiat polski luvis

Det är alltid svart med priser tycker jag. Hmmmm. Jag har funderat pa 230 pix för storlekarna 3-24 manader. Och 250 för de större. Kan det vara lagom? Den är ju inte helt billig i inköp precis. Skriv gärna vad ni tycker är rimligt! Jag har upptäckt att mina priser ganska ofta ligger i jämnhöjd med pop´s. Fast da är ju skillnaden att mina grejer är handgjorda och ganska unika ocksa. Kollade just vad en liknande kreation kostade där vilket var 245.

Under gardagens tryckorgie testades kikling pa mössa. Det var världspremiär och jag blev rätt sa nöjd :) Sa här kommer lite fler bilder av det och annat.


Fa se hur vädret blir idag. Om det är oregningt tänkte jag sticka till loppmarknaden här och prangla ut grejer. Hoppas hoppas. Det kan ju hända att man lyckas fanga in nan desperat julklappsletare.. ...:) Om inte annat sa far man uppleva en hel del gamla tanter som blir jättearga och förnärmade när man säger vad det kostar. Det brukar bli ungefär 10 sana här konversationer per marknadsbesök. -Wieviel kostet? -Vierzehn Euro.... -Was? Vier Euro???? Daß ist aber viel!!  - Nein, VIERZEHN Euro - ABER WARUM????? (oförstaelsen är total nu och tanten är i upplösningstillstand) Sa släpper männskan det hon precis stod och ryckte i och gar sa snabbt som möjligt därifran.

Ja, nu ska jag ta hand om den lilla morgonpigge här. TÄNK om han hade kunnat sova liiiite till, men nej. Det har han ju INTE ärvt av mig i alla fall. (och inte av Christoph heller för den delen, lika illa där)

Trevlig advent alla.


Tryck

Halo!

Oj!! Vilken respons!! Ser ut som om jag min plan kommer att ga i las, med de nya tröjorna altsa. Det ska bli roligt att fa jobba med lite nya färger! OCH sa känns det MYCKET bra att 2 som verkligen vet hävdar att tröjorna är bra :) Verkar som om den bruna luvtröjan kommer att bli en storsäljare.... jag ska provtrycka den alldeles alldeles snart!

Det enda som verkade lurigt med kläderna var att det star cold wash i dem. Men jag provtvättade 2 st ikväll i 40 grader och det ser ut att ha funkat bra. Far vänta tills imorgon och mäta för att se att det inte har hänt nat, men det sag inte sa ut. Sa i sa fall är ju alla tvivel undanröjda! Jag kommer att beställa sa att första laddningen är hemma samtidigt som jag kommer hem efter julpaus. Ska till Würzburg för att fira hos Simons farmor och farfar. Och sa aterkommer jag troligtvis till en massa nytt att trycka pa där vid nyar.
I dag fick jag förresten hem massa andra tröjor fran de gamla leverantörerna. Jag gillar ju deras vuxent-tröjor. Det dumma var bara att dom hade missat att skicka med typ 1/3 av beställningen!!! Och fortfarande ingen katalog som jag har tjatat om i nästan ett ar nu..... Jag som har beställningar pa tröjor som inte kom, grrrrr! Nej, de känns inte helt tillförlitliga alla ganger, sa jag ska nog kolla in vuxenutbudet pa American Apparel ocksa. Ska trycka vidare nu....

Sa, nu är det en 4 timmar senare och tryckorgien är nästan avklarad :) Jag tog en massa bilder som kommer här.


Det orange linnet är ocksa nytest fran American Apparel. Jag rakade beställa det av misstag, skulle varit ett ungefär 1/4 sa stort.... men det här blev ju rätt sa bra ocksa! Och den röda langärmade kommer ocksa därifran, här prydd med en Jörg. Sen är det lite bilder pa det kaos som uppstar i vardagsrummet (som även tjänstgör som verkstad). Och sa lite ramar och grejer.

OCH, ni som undrar... luvtröjan ser ut att ha blivit mycket lyckad...!  (Den är med pa bild här ovan, fast man ser ju inte riktigt att det är just den) Nu ska den bara torka färdigt och sa ska rävlingen fa hoppa i och posera. Men jag tror jag ska sova en lur däremellan först. Sen kommer bilder pa bloggen. Efter en provtvättning kommer den sen vara redo att ga i produktion!

Ha en fin dag hälsar Lotten till alla läsare

Ny leverans

Haloj!

Länge sen det blev nat skrivet nu. Bloggen har styggat sig och inte släppt in mig. Men jag hoppas att det är fixat nu.

Jag har ny tröjleverantör pa gang pa barnfronten! :) Dom heter American Apparel har manga fler färger och inte sa skumma storlekar som Continental Clothing där jag brukar beställa.  Fast en del grejer är riktigt bra hos Continental ocksa, jag gillar mössorna skarpt och deras vuxentröjor är helt underbara, tjock och fin kvalitet. Sa jag tar väl det bästa fran bada hädanefter. Fick hem en liten provbeställning av nya grejer i slutet pa förra veckan och dom är saaa fina! Simon placerades saklart direkt i dom och jag tog lite kort som kommer här.

ekomössa
Trevligt nog har dom ekologiska saker i sitt sortiment!! Här i form av mössa, men det finns linnen, t-shirts och bodys ocksa. Det kommer jag absolut att beställa!

röd tröja
En röd tröja. Kul med lite nya färger.

Grönt linne
En till helt underbar färg!

Brun luvtröja
Och sa en uuuurtjusig brun luvtröja. Dom kommer absolut in i sortimentet! Tänkte mig ett vitt Fiat Polski tryck pa ryggen. Aaaah vad fin den är!

En till bonus med de nya kläderna är att det finns för större barn ocksa. 2-12 ar. Ska bli väldigt skönt att slippa shoppa pa H&M för större kläder.

Jag har provtryckt 2 plagg ocksa......

rävar pa vit
.... en rävar pa langärmad vit....

grönt fiat polski pa simon
....och sa en Fiat Polski pa det urcoola gröna linnet. Gissa om Simon kommer att ha ett sant i sommar? Yes! - det kommer han ha :)

Kusiner

kusiner pa diskbänk

Idag blir det inte mycket skrivet. Jag jobbar pa en massa byxor som ska till Gustafsberg och till butiken som öppnar där den 18.e december. Men jag tänkte meddela att jag har fixat en ny mailadress ([email protected]) som man kan använda för att kontakta mig direkt fran den här sidan. Den andra går naturligtvis fortfarande att använda, vill inte ståta med den här bara.

Som ni kanske har märkt så är jag rätt så dålig på att svara på inlägg. Hoppas ni har överseende med det. Men fortsätt gärna! Det är jättetrevligt att få lite respons på det jag gör!

Och så blir det en förevisning av Simons fina kusiner i sina Cmig-kläder ocksa. Det är Måns, 3 år och hans lillebror Jack 7 månader. Visst är dom söta! :)

Tryckens ursprung

Godmorgon! Idag tänkte jag skriva lite om hur de olika trycken har uppstatt.

129423-60

HANNOVER.
Det var mitt allra första tryck. Och det hade ingen kort väg att ga innan det äntligen satt pa en tröja för första gangen. Min första sväng till Hannover var för 5 ar sedan när jag ägnade mitt tredje ar som arkitektstudent at att vara utbytesstudet i Tyskland. Jag passade pa att ga sa manga roliga konstnärsaktiga kurser som möjligt eftersom det knappt erbjöds nagra sadana pa universitetet i Lund. Och en av dom var fotografi. Där fick vi bygga en egen kamera, nej, ingen lada med hal bara utan en riktig. Visserligen i svart papp men gjord för mellanformatsfilm.  Med min egenhändigt byggda kamera tog jag hissen upp i ett jättehögt hus och tog lite bilder ut över stan. Sedan framkallades filmen av mig varpa även papperskopior  framställdes. Dessa lades saklart i en lada och glömdes bort. Flera ar senare hamnade jag sen pa Östra Grevie Folkhögskola, och där ville jag testa textiltryck. Av nan anledning hade jag ett gäng gamla kort liggandes i en lada och den gamla bilden av Hannover fangade min uppmärksamhet. Kunde vara fint pa en tröja tänkte jag och grabbade tag i lite plast och de speciella röda pennorna man använder för att framställa sina orginal. Rena turen att det blev detta tryck. Numera en storsäljare i Hannover :)

THE PLAYER
Lotte, en kompis till mig som redan da visste mycket mer om vad som är coolt i usa än vad jag nansin kommer att göra hade en annan kompis som snart skulle fylla ar. Och för att fira detta ville hon förära henne en tröja med texten "you can´t play the player" och en cool tjej pa. Jag tog saklart pa mig uppdraget, erfaren tryckare som jag var (hade ju redan gjort hannover ;)) Det var mina direktiv och för övrigt hade jag fria händer. Jag minns att jag akte ut till skolan en helgdag och var tvungen att designa, belysa och trycka allt pa denna dag, sen var det ju redan födelsedag (jag har alltid varit ute i sista minuten, det gäller i princip allt och sa länge jag kan minnas. ibland uppstar det ganska spännande situationer pa det här sättet) En plan var att den tuffa tjejen skulle ha tufft afro. Och efter lite letande pa nätet hittade jag den här bilden! som inspiration. Den hade en bit kvar innan den kunde sta för begreppet tuff tjej, sa jag ritade om den lite efter eget huvud. Och vips var en bestseller född!


futuramaafro

Än idag vet jag inte riktigt vad jag ska svara när folk fragar vad det där uttrycket betyder. Lotte har väl försökt förklara massor av ganger men jag vet inte riktigt... nat med hiphopare, tjejer och usa var det nog. Jag brukar svara att det är fritt fram för tolkningar.

BADANKA
Vi fick en uppgift pa grafiken. Att göra en triptyk, alltsa 3 bilder som hängde ihop pa nat sätt. Badanka är en av dom. Jag gjorde nan slags serie om ett gammalt ankpar som utan nan större glädje framhärdade sina liv. Det är kopparetsningar med akvatint pa. Badankan blev en favorit sa da fick den hamna i en screentrycksram ocksa. EN dag vill jag ocksa ha rutigt golv i mitt badrum!SOFFGUBBE
Uppstod under en av de manga och langa turerna pa pagatag till Skurup. Satt och ritade lite för att fa tiden att ga bara. Jag var nog rätt trött och önskade helst av allt att det var jag som lag där pa soffan och drack öl och at chips.

BRATISLAVA
Sommaren -04 var jag och min sambo pa en galen 7-veckors resa genom östeuropa. Pa vägen passerades bl.a Bratislava och jag sag den längsta sammanhängande radda graa betonghus jag nansin sett. Da far man ju ta kort.

FIAT POLSKI
Samma resa. Dom hade sa vansinningt snygga sma gamla bilar överallt. Mmm, ville ha! Och gärna en Fiat Polski! Kortet togs pa ett fabriksomrade utanför Krakow.

ARG HUND
I Lettland hamnade vi pa iskall strandfest medan ingen mindre än Rednex försökte värma upp stämningen med sin gamla dänga cotton eye joe. Jihaaaa! Vilken fest! NOT. Sambo var tvungen att uppsöka buskage och där, medan behov uträttades och 10 ar gammal discocountry ekade i hans öron dök en ilsk dobbermanhund upp fran ingenstans. Den rackarn bet honom i benet och flydde sedan fältet. Detta resulterade i ambulanstur till stans sjukhus (en halvtimme bort ut pa vischan, smart stadsplanering) Inte för att det var ett illa sar utan för att det kunde vara infekterat med nat. Och resten av resan var vi tvungna att uppsöka sjukhus för att fa alla de där sprutorna man behövde emot eventuell rabies. Men min kära tysk fick atminstone denna tröja för besväret.

RÄVAR och RÄV
Ända sen gymnasiet har jag förföjts av rävar och höns. Fast pa ett väldigt trevligt sätt. När man gick i trean skulle man ju göra ett s.k. specialarbete som man hittade pa själv. Som naturare förväntades det att man skulle forska i nat som hade med fysik, kemi eller biologi att göra. Men hu vad trakigt det hade varit. Jag valde att illustrera en saga istället och efter mycket letande fastnade jag för Höna Pöna. Sa det är därifran dessa tryck kommer.

STIG och BEATA
Efter ett ar av distansförhallande flyttade min tysk trevligt nog till Sverige. Första aret som utbytesstudent. Da var han alltsa fast i det s.k. utbytestudentträsket och lärde sig knappt ett ord svenska. Men andra aret lärde han sig svenska i en rasande fart! Han gillade att skriva sma berättelser för att träna sitt sprak, och sagan om Stig och Beata är en av dom. Och  sa illustrerade jag da. Fast jag har inte hunnit sa langt. Hade varit kul att fa hela färdig nan gang :) Det är bara Stig o Beata och nagra miljöer färdiga och dessa ritades i Tanzania av alla ställen. Där tillbringade jag 2,5 manader i borjan pa -05 och pa kvällarna när man som viting inte fick ga ut själv (alldeles för farligt) fanns det inte mycket annat att göra än att läsa och rita. Fast det är ju 2 rätt sa trevliga saker!

JÖRG
Jörg är Simon. I magen. Det fördes livliga namndiskussioner, prova att enas med en tysk ;) ! Jag blev nan gang tillfragad vilket det fulaste tyska namn var som jag kunde komma pa och svaret blev helt klart - Jörg! (hoppas vid gudars att ingen som läser det här heter det) - Men det är väl inte sa fult tyckte herr tysk och började kalla magen för det, först pa skoj. Men sen fick den helt enkelt heta det eftersom bada bara hade vant sig vid det. Och med sana fina associationer kan jag inte annat än gilla namnet nuförtiden. Och figuren, ja, sa där sag han ut pa första ultraljudet. Lag där och vinkade och sa se mig.... Teckningen tillkom en regnig dag pa ett konditori i Skurup där jag satt och dödade 2 timmar efter att precis ha sett rumpan pa ett tag. Den är ritad ur minnet, det var ju inte utan att man hade stirrat sig blind pa den där lilla filuren som hade legat där o vinkat. Här är orginalet, det var v.14.


Man brinner ju lite extra för det trycket och därför har det blivit del av loggan ocksa.

KIKLING
Och sa det nyaste. Härstammar fran tagresan till Sverige i somras. Simon sov för ovanlighetens skull och mamman passade pa att vara lite kreativ. Jag erkänner, är lite svag för ordskämt.... därav namnet. Fast det var namnet som kom först, och sa en passande figur till det. Jag har 2 till pa lager, fa se när jag kan fa in dom i screentrycksramar.... Rävling och Snigelkott :) 

Sadär. Nu ska jag ga och lägga mig. Ha en fin dag alla läsare! Undrar om ni har orkat läsa allt det här...?


Nada

Jag är lite för trött och seg för att göra nat avancerat idag.

Sa en gammal bild som jag hittade fran en utställning i Höganäs mars-05, för att sätta lite färg pa detta annars sa trakiga inlägg :)

Höganäsutställning

Grattis Beata!!

Idag har ju Beata namnsdag ser jag. Och det heter ju ett av mina tryck! Hon har uppstatt genom att min sambo skrev en saga om 2 skator och efter vilda namndiskussioner (fast ingenting mot vad som kom senare när det väl gällde...) döptes den ena till just Beata.

Beata t-tröja

Sa här kommer en bild pa en 7 manader liten Simon i denna kreation.
Ha en bra dag!

Massa bilder!!

Har inte mycket att skriva idag sa jag tänkte passa pa och helt enkelt vräka ut massor av bilder.


Det är bara och klicka pa bilderna för att kika närmare pa dom! Snacka om talmodig modell....!


Haller pa och syr pa beställningar här, sa jag fortsätter väl med det. Saker som ska till Kalix, nan som känner sig träffad? ;-)


RSS 2.0