Cmig i Tyskland

Ja jag bor ju i Tyskland, fast än så länge har jag inte ansträngt mig så mycket för att erövra marknaden här, fast det vore ju kanske ingen dum idé med tanke på att det finns nästan tio så många svenskar som tyskar. Man hittar mina grejer i några butiker här i Hannover, bl.a Limetrees, och så finns jag också i internetbutiken Kater Schorsch. Senaste tillskottet är att jag numera även återfinns på Dawanda vilket är en samlingplats för en massa kreativt folk som säljer sina produkter. Det är attans drygt att sitta och vänta med sidor byts och bilder laddas upp, så jag tar lite i taget av det alldeles för stora och spretiga lagret och än så länge ser min shop ut såhär. Trevligt för egot är att även om folk inte shoppar loss så kan de klicka i att de gillar ens grejer eller lägga till dem i listor som tips åt andra. Några saker har också redan gått åt och det säger man ju heller inte nej till! :)

Idag har det sytts shorts, och de blev väldans fina! Får ta och återkomma med foton imorgon, mitt gigantiska vita bakgrundspapper har med hjälp av vattenfärg, sax och Simon förvandlats till något helt annat. Tur man har en konstnärsaffär alldeles runt hörnet.

saker att göra när det regnar


Helgen bjöd inte på sommarsol precis och då får man hitta på andra saker att göra. (Bilden visar utsikten från köksfönstret) Då kan man till exempel spela memory. Dock är det viktigt att man blir väldigt arg ifall mamman får ballongparet. Neeeeej, den hade jag!! Jag hade den!! De är mina!! Varpå man blir berövad ballongparet. Ett trick är då att stjäla ett annat par från ballongtjuven, för då är det ju jämt igen och alla är glada :)


Måla stora påskägg med sin pappa som man sen gömmer jätteodiskret över hela hallgolvet.


Pilla på kylskåpsmagneterna.


Eller måla en bild. Man vet aldrig var en bildmålning kan sluta med, en annan har ju hamnat på hundratals tröjor och mössor, den där kiklingen var nämligen helt enkelt en tavla till Simon innan den hamnade i screenram.


Senaste timmen har det varit strålande sol, hagel, snö, åska och regn. Jag håller tummarna att det återgår till det förstnämnda om en timme då jag och Mika ska promenixa iväg på dagishämt. So long!


Vårdagsjämning = Vårmössa!


Ja det tycker jag allt, nu får det vara slut med tjocka mössor och på med en tunnare i bomull för att fira våren!
Såhär ser nuvarande mösslagret ut när det ligger i vardagsrummet och myser i solen;
  

Gunnar gör sig väldans bra på mössor har jag märkt, både som linje och som fylld gråsugga, beroende på färger.


De färdiga mössorna finns HÄR (stl 4-18M) och HÄR (tre storlekar, XS, S, M)

Och skulle det saknas önskad kombo så kan det ju kanske gå att åtgärda. Små mössor finns i färgerna, röd, rosa, ljusgul, ljusblå, grå, grön, brun, svart, vit och naturvit (eko) Och de större finns i vit, naturvit, rosa, svart och olivgrön, många är ekologiska, men inte alla eftersom leverantören ställde om sin produktion för ett tag sedan. Skulle man vara sugen på en kiklingmössa så rekommenderar jag att man slår till, de här är nämligen de sista jag har och jag kan inte göra nya!

Själv tänkte jag möta våren i den här:

Den där Gunnar har fastnat lite överallt här hemma...

Påfyllning av ekogrejer


Som jag har skrivit förut så växer det ekologiska sortimentet. Jag har skaffat mig en till leverantör som bara producerar ekologiska produkter, den är tysk och heter Living Crafts. American Apparel som jag annars mest beställer av har ju också en del, fast allt är kortärmat, och det funkar ju inte riktigt året runt. Priserna kommer att vara ungefär samma som för mina andra kläder.


Här syns några nya grejer i ekologisk bomull. Långärmad body finns i 62, 74 och 86. Omlott långärmad tröja i stl 74 och 86. Annan långärmad i stl 80, 92 och 104. Dessutom byxor med valfri användning exempelvis långkalingar, pyjamas eller tights. För närvarande finns bara detta enda par (stl 92/98) och det gäller strumpbyxorna (80) också. Här ligger även några otrycka underbyxor och väntar. Generellt tycker jag att storlekarna är lite snålt tilltagna så jag har tagit mig friheten att justera lite i mina angivelser. Simon har t.ex på sig deras stl 104, men killen är ju bara 93 cm och det hela sitter ju redan ganska tajt, så tröjan har fått heta 92 och byxorna 92/98. Och Mika ståtar överst i en stl 86/92, min översättning har blivit 80 eftersom han är lite över 70 cm lång. Trevligt nog är allting smalt och snyggt skuret och det gör ju att man får en lång användningstid ifall man kan tänka sig en uppvikt ärm i början. Hjälmmössorna jag har bloggat om tidigare finns såklart också.


För den som vill vara ännu varmare finns det även kläder i ekologisk ull/siden! De är supermjuka och sköna och absolut inte alls stickiga som man ju kan associera till ibland då man hör ordet ull. Jag har body 74, omlott-långärmad tröja 80, vanlig långärmad tröja 80, 92, 104 och mössa ca 4-18M. En otryckt hjälmmössa finns också. Tycker att enfärgade tryck passar bäst här. Tvätt sker för hand eller i maskin på ullprogramm 30 grader. Dessa kostar mer eftersom de kostar mycket mer i inköp, fast jag har inte hunnit räkna ut hur mycket och nu är inte rätt tid på dygnet för sådana bravader..Och så lite grejer från American Apparel i bomull som har fått nya tryck på sig.
Linne finns i stl 86, 92 och 98. T-tröja i 68/74, 80 och 86. Mössan är av annat fabrikat men även den ekologisk, mina vanliga barnmössor i stl XS, S och M.

Det var det hela för nu! Men låt er för allt i världen inte avskräckas att shoppa de andra sakerna vidare, de är ju inte heller fy skam. American Apparel står ju för rättvis firmapolitik, sakerna framställs av välmående amerikaner till skillnad från billiga och orättvisa sweatshop-alternativ i andra delar av världen...

vårgrejer till Södermalm


De här grejerna, som är ca 140 stycken, är just nu på väg mot Chickenpox i Stockholm. Jag håller tummarna att de snart är framme!
   

tvätt och etikett

Som ju alla vet hör det till god vett och etikett att man mitt i natten tillverkar ca 200 etiketter och viker ihop sin tvätt samt hänger upp ny.

Etikettillverkning innebär utskrift på båda sidorna, skära ut dem, knipsa hål, knyta små öglor av brun tråd, på med säkerhetsnål och sen skriva på baksidan. Tar sin lilla stund, men fint blir det!
   
Ett av mina favorittryck Stig har fått göra come-back på mina nya ekoetiketter! Sortimentet av ekologiska grejer växer stadigt, och det var dags för en egen lapp.
   
Och här syns den ihopvikta tvätten, vilken inte är vilken som helst utan vårat vääääldigt långvariga blöjpaket! Mina varmaste rekommendationer till dessa tygblöjor. Visst, man får tvätta oftare, men det gör jag så gärna med tanke på alla fördelarna! Bakom strykbrädan som både agerar som tryckunderlag, tvättvikarplats och strykbräda då, ståtar några av Simons konstverk. Det ena är vår kompis Klaus, oj vad många armar han har fått, och det andra som kan tyckas se ut som en blomma för ett otränat öga är en kran.

Nu ska jag ta kort av en massa nya färgkombinationer som ligger här o väntar och sedan ska en hel ikeapåse full med grejer iväg och fixeras. Jag är nämligen snart färdig med en storbeställning till Stockholm, därav alla etiketter.


Grattis säger Mika...


..till allt kvinnfolk såhär på internationell kvinnodagen!!!! (och allramest grattis till en alldeles speciell person som idag har blivit mamma, vilken tajming för ett sådant hjältedåd!) Mika är dagen till ära iförd en tjusig lila ekologisk body.

Passar på att lägga till de här snygga Gunnar Gråsugga-trosorna i 100-kronorskalaset också!


Tjejhej på er!


hej Gunnar!

Gunnar Gråsugga är här och har hunnit fastna på en hel massa grejer redan. Han finns som bara kontur, fylld, eller tvåfärgstryck och det kan se ut såhär:


  
T-tröjor med fylld Gunnar. Den svarta och den senapsgula är ekologiska.

   
T-tröjor och linne med konturGunnar. Den blå är ekologisk och senapen också fortfarande.

   
För mindre personer, t-tröjor och body med omlotthals och liten mössa.

   
Skönaste bruna hooden, en olivgrön långärmad och en gladgul kalsipp!

Och så lite bilder från fotosession idag med största modellen.
    
   
Som ni ser blir man väldigt glad av att klä sig i Gunnar! Byxorna Simon har på sig var tänkta att bara bäras under modellningen, men efteråt ville han inte ta dem av sig utan tyckte att han minsann kunde få dem. Men du har ju så många redan tyckte jag, varpå Simon svarar, "men jag vill ha mångamånga av dina fina byxor". Haha, tror ni han fick dem eller? :) De är ju ändå ett par 104.or, därav korvigheten så de kan ju faktiskt få kliva in i hans garderob och bo där några år nu!

Ja och det är fritt fram för beställningar ifall någon blir sugen...


ny kompis på väg!Imorgon tänkte jag gå till ramfixarkillen med den här luringen.
Ja och så ha en ettåring + mor här på frukost och imponera med gårdagens hembakta semlor, hämta kompis till Simon på annat dagis en timme efter Simons hämtning, promenixa hem den där halvtimmen med tre finingar, en på ryggen och 2 i cykelvagn och sen lär det vara full rulle här med två glada treåringar och en bäbis. Livet är allt annat än tråkigt! :)

RSS 2.0