Rosenmontag

Idag är det Rosenmontag vilket innebär nåt slags karnevalsaktigt firande här i Tyskland. Såklart firar dagis också, i år var det tema cirkus och Simon hade fått i uppdrag att vara clown. Är inte helt förtjust i spräckliga clowner i tusen färger, så efter en raid i hans garderob konstaterade jag att det enda som saknades var ett par röda hängslen, dessa tillverkades, och idag ser han ut såhär!Utöver hängslen har det inte blivit så mycket nytt på klädfronten eftersom jag var gräsänka i förra veckan. Dags att beta av de anhopade beställningarna nu.

Snygg i lila linne

Jag har ett lila velourlinne i min ägo som är en gammal favorit sedan minst tio år. Senaste tiden har det legat bortglömt i garderoben, men för ett tag sen kom det på igen och Simon blev jätteimpad och ville också ha ett! Tur han har en mamma som inte är helt grön på att sy i velour, alltså blev det ett till honom också, och hans skulle absolut också vara lila. God smak tycker jag, kolla vad snygg han blev! Här kommer bilder tagen kort efter gårdagens hemkomst från dagis.

 

Och den här är också väldigt kul.... tagen några dagar tidigare av en liten man som hellre skulle dö än att erkänna att han är så trött att han måste sova middag. Observera att det knappt finns något soffmaterial under benen.


Som synes funkar det utmärkt både med och utan tröja under (gärna randig eller mönstrad), alltså ett linne att använda året runt! Kanske borde ingå i kollektionen? :)

en tisdag helt enkelt

Igår skickades en sådär 5 kg kläder iväg till sverige och annan del av tyskland och för tillfället är det faktiskt tomt på beställarfronten, inte illa som omväxling, för man kan ju inte arbeta jämt..! Ja, eller så gör man någon av alla de där andra grejerna man har tänkt att hinna göra någon gång, sy sängkläder till simons apa Mono´s nya säng, laga simons termobyxor, göra klart det där nya trycket, ordna mindre jeansstorlekar, är lite sugen på jeanskjolar också. Först och främst ska i alla fall största rävlingen hämtas från dagis och eftersom det är en halvtimmes promenix dit (om man inte har alltför korta ben alltså) så är det bäst att jag sätter fart med tanke på att den mindre versionen ska väckas och tankas och kläs på först.

Fast ett inlägg är ju så tråkigt om det är bildlöst så här är dagens Mika, han har fått på sig en långärmad tröja med vanlig hals i stl 80 (...!) och eftersom de inte är supervida kan man ju faktiskt ha en sådan även fast man inte är så gigantisk, med rejält uppvikta ärmar då. Byxorna (Cmig) och strumporna är arvegods från storebror. Snart kan urväxta simonkläder vandra direkt in i Mikas garderob, han växer så det knakar!


Tyglåda

Den här kom för några dagar sedan, den var väldans tung och full med tyg och just nu sitter jag här och håller på och syr ihop 8 st jeans, stora och små, som beställdes under jeanstygets frånvaro. Snart alltså... ni som väntar på jeans! Simon blev förresten minst lika glad som jag när den kom, han får ju ett nytt hus att leka i.


Det har också hunnits med beställningar till 2 affärer, massor av velourbyxor och mössor, de ska skickas så fort jeansen behagar bli klara.

Och så en visning av några nya färger, lejongul har klättrat högt upp på min favoritlista! Här med brun och plommon, och så mörkgrå med brun, och så den nya gröna... som jag fortfarande inte vet vad den ska heta. Den är liksom en ganska klar grön, fast med en skvätt blå i så att den blir lite giftig. Fast giftgrön brukar ju vara ljusare eller? Hmmm, mörkgiftgrön? Djungelgrön? Krokodilgrön? Dessutom är det attans svårt att fotografera den. Här syns den i alla fall med limegröna muddar, en väldans stilig kombo för den som inte vill bli ett med den grå massan... :)
    

100-kronorskalaset här nedanför gäller för övrigt också fortfarande...! Har blivit av med en hel del, men det finns fortfarande massa fina kvar, så hugg gärna in!

RSS 2.0