Skansen på söndag!


Jo, nu på söndag, den 4.e september kommer jag och en hel del Cmig-grejer att finnas på Skansen kl. 11-16. Det är KSF som ordnar familjedag och om det kan man läsa mer här. Jag ska dessutom dela marknadsstånd med bästa Bonkeli! Ännu mer anledning att titta förbi alltså.

Nu återstår bara att välja vad som ska med och att packa.. enklast hade ju varit att bara ställa dit hela lagret, men det blir svårt att frakta expediten på tåget. Så jag får nog välja ut några godbitar själv i alla fall.


Välkomna!


svansdans

De har lekt katt i flera veckor nu. Kattsvansen har visat sig vara en av de bästa leksakerna någonsin, även om Mika har missat att ta på sin just på de här bilderna. Här svänger de loss till Franz Ferdinand medan jag sitter och syr bredvid. (tråkigare arbetsplats kan man ha)
Simon har dessutom nya shorts på sig. Jag sydde nyligen de här båda byxorna av resterna av ett ekologiskt jeanstyg, och eftersom sommaren har fått ett litet uppsving här på slutet, och Simon väldigt gärna ville ha dem, och det var lite skralt i den simonska shortshögen så var det lika bra att behålla de korta.Kindergarten


Sedan tre dagar går minsta rävlingen på dagis. Känns lite skumt att vara själv hemma på förmiddagen för första gången på nästan 6 år, men också bra, särskilt eftersom Mika stortrivs där och har sett fram emot starten massor.

Pleisnerspitze


Nej, det här är inte Hannover, utan Alperna där vi var en sväng i förra veckan. Det här berget är det högsta jag har tagit mig uppför i mitt liv, och där, uppe på 2567m hittade vi polare till Stig och Beata.


De roade sig med att försöka norpa piknickosten och ha flyguppvisning.
Och ja, det började ösregna på vägen ner, men vi var glada över att få ha fått njuta av den fantastiska utsikten innan regnet slog till.

björnbärstället

Om man tar sig en liten bit utanför Hannover,

sen dansar genom en skog


för att efter det springa förbi några rapsfält


så kommer man till bästa björnbärstället!

Vi hemmasemesterar lite såhär i kindergartenlediga tider och det är skönt.RSS 2.0