En helt vanlig svart bralla.....

Tjoho! Jag har gjort ännu ett par byxor idag, eller natt da. Preis som vanligt, nästan... det är jag som modellar i dom och  inte Simon!! Dom aker ut pa tradera ikväll. Ska bli spännande att se ifall de gar at. Den ena bilden visar byxorna hängandes tillsammans med stl 80/86. Lite skillnad där.... :-) Ursäkta den nagot kassa bilden, maste fixa bättre innan upplägget nu när det finns vaken fotograf. Chiao!

svart bralla bakifran


stor o liten


Tygerna

Bara lite snabbt. Maste ju visa mina nya fina tyger :-) De hade inte alla färgerna jag var ute efter, men 8 st olika blev det i alla fall och det var ju inte illa! Nu finns alltsa gul, orange, röd, cerice (tack vare sussi), turkos, olivgrön, svart och mörkbrun i stora massor! Sa härligt att ha stora mängder och inte behöva springa till tygaffären hela tiden, äntligen! Men muddtygerna var det ännu sämre, de hade bara gul, röd och rosa av det jag hade beställt. Men jag har en del sen tidigare sa det är lugnt.

tygerna!

Tja, nan traderapaus blev det inte sa mycket av.... jag är nog beroende av att lägga upp saker där! :-D Missa inte att kolla in de här byxorna som bara finns i ett ex!!

rosaröda byxor

Ni som väntar pa beställningar.... det kommer det kommer. Jag jobbar sa mycket jag bara hinner :-)

Ha en bra söndag nu!

Hello

Hejsan!

Ja nu är jag hemma igen! Det var riktigt trevligt med lite paus och nu är jag heltaggad att fortsätta! London var gött som bara den. Vi hade lyckligtvis suveränt väder (dvs inget regn, tjoho!) vilket ju känns väldigt viktigt när man tillbringar hela dagarna utomhus. Dock var stan inte helt billig, prispengarna försvann nästan helt, men det var det saklart värt. Hade vi inte bott pa ett supersunkigt indierägt hotell sa hade vi nog hamnat pa minus ocksa. Vad sägs om vattensamling under malarfärgen i taket, läckande vask, ospolbar toalett, odammsugd heltäckningmatta och sammanlagt ca 2 kvadratmeter golvyta (utspritt runt de 3 sängarna da) att röra sig pa? Det sistnämnda var kanske bara bra med tanke pa skicket pa golvet ;-) Christoph som är mögel och dammallergiker fick en lätt attack ocksa... Men men, det funkade att sova där i alla fall. Till och med sa pass bra att vi rakade försova oss varenda dag och missade den underbara engelska frukosten.

Rent modemässigt hittade jag inte sa mycket att insupa i storstan. Jag observerade att det var mycket stövlar och tight som gällde och det är ju inte riktigt det jag jobbar med... Och pa barnfronten var det väldigt konstigt. Jag sag knappt en enda unge med mössa pa sig, och det var ju ingen sommarvärme precis. Barhuvade nästan hela bunten. Manga saknade öven jacka och satt i sina vagnar endast iförda en tjockare tröja och förhoppningsvis en extra filt över benen medan föräldrarna konstigt nog ansag sig behöva bära jacka mot kylan. Jag förstod ingenting? Fryser inte engelska barn? Hmmm, borde ju nästan ha tagit med ett gäng mössor och pranglat ut :-)

Det var trevligt nog ingen stel prisceremoni som vi hade trott utan mer som en avslappnan vernisage med sushitilltugg och sa mycket vin man ville :-) Jag plockade fram arkitekten i mig och vi pratade med massor av intressant folk och hoppas nu att vi far ut nanting mer av det hela. Organisationen som arrangerade det hela jobbar visst i manga länder och lite utlandspraktik eller exjobb at tysken hade inte varit dumt! :-)

Det anlände en massa velour- och muddtyger medan jag var borta sa nu kan jag äntligen ta tag i alla väntande beställningar. Tror jag far skära ner pa traderandet medan jag jobbar igen pa annat hall.

Chiao, nu är det grönsakslasagne som gäller!

London!

stigoutfit

Jäpp, om nan timme aker vi till London! Ska bli trevligt! Hmmm, kanske dags att packa det där sista ocksa nu da? Jag aterkommer pa mandag, utvilad och fin :-) Ni far kolla pa Simon i en Stigoutfit salänge. (ekologisk mössa och t-tröja tom.) I bakgrunden skymtar hans snygga tanzaniapaslakan ocksa ser jag.
Ha det gott!!

Gamla möbler

Nu med trevligt besök är jag ju inte sa produktiv sa jag har rotat fram lite bilder fran ett projekt pa arkitekturskolan. Man skulle först designa en gubbe med lite speciella egenskaper. Sen skulle den fa ett hus och sist skulle detta hus fa möbler. Har tyvärr inga bilder pa själva gubben, men pa huset och möblerna i alla fall. De sistnämnda skulle ju till slut tillverkas i full skala sa de finns pa riktigt (till skillnad fran alla andra fantasiprojekt som man satt och slet med pa denna skola) Kan ju vara sa att det roligaste där för min del var att bygga modell :-) Det är kul! Här kommer lite bilder.


Jag gillar ju att kombinera form och funktion, sa det blev en multifunkionsmöbel bestaende av 6 kilformade dynor som man kan binda ihop till en massa olika möbler. Insidan bestar av skumgummi med en stadgande platta och utsidan trevligt svart filtaktigt möbeltyg. (samma tyg som sedan blev första loggan) Jag gjorde sammanlagt 6 dynor och hade även tänkt att göra 2 bord ocksa för att kunna bygga ihop allting till en enda fin kub, men det hanns aldrig med saklart, alltid ute i sista minuten ju. Dynorna sydde och knapade jag ihop helt själv och pappa hjälpte mig med bordet. Tur man har en pappa med välförsedd snickarbod (han har ju byggt hela huset i den, sa det vill ju till)

Nu star de stackars klenoderna i huset där jag bodde förut i Slimminge utanför Ystad. Hoppas att mössen inte kalasar pa dom!! Far nog ta och försöka rädda hem dom till föräldrarna nästa gang jag är i Sverige.

Nytt visitkort

Jäpp. Nu har lagret av gamla visitkort tagit slut och efter en tid av endast vita faninga sma lappar i folks paket har jag nu tagit mig samman och fixat nya. Passade pa att uppdatera dem lite ocksa, pa de gamla star det ju grafik och tröjtryck, och nu är det ju mer sy och tryck som gäller. Sa här blev det:

nytt karta de visita

Sa det kommer numera att möta folk när de öppnar paket fran Cmig, och ja, ett och annat klädesplagg ocksa da :-)

För tva inlägg sen skrev jag hur min landskapsarkitektande tysk hade vunnit en resa i en tävling. Och nu har han gjort det igen!! Idag fick vi reda pa att hans projekt har vunnit en till tävling och far därför inkassera en massa kosing i London! Sa da spontanbokades en resa dit om en vecka, vi vill ju inte missa prisceremonin! Han är bland de tre bästa och vinnaren meddelas där. Ska bli fint med en liten minisemster efter allt jobbande, här ser man ingen större skillnad pa vardag och helg (men roligt är det, annars hade jag ju inte hallit pa med det här). Vi blir borta fem dagar.

Imorgon kommer en god vän fran Spanien pa besök pa obestämd tid. Vi har delat en 10 kvadratmeter (högst...!) litet rum i tva manader, sa vi känner varandra väl :-) Men nu har vi inte setts pa nästan tva ar. Hon är en stor konstnärssjäl, sa jag tror inte att hon har nagonting emot lite nattarbete. Nu ska jag sätta tänderna i lite beställningar här.

T-shirtbutiken

Jaaaaa! Nu är mina grejer äntligen upplagda pa T-shirtbutiken. Da statar hela lilla familjen som modeller där ocksa :-) Det var en nagot nervös väntan innan de hamnade rätt. Jag skickade mitt största paket nagonsin nagra dagar innan jul, och det tog lite mer än 3 veckor innan det var framme.....! En nagot nervös Lotten där ett tag kan jag erkänna. Än sa länge har ju aldrig nagot kommit bort i posten (pepprar lite här) och det hade ju varit en attans otur om det här 6-kilospaketet fulladdat med läckra tröjor skulle bli det första. Men, efter lite efterforskning och klagning hos tyskarna sa blev det som tur var aterfunnet och glad var jag när jag fick mail fran butiksinnehavaren att tröjorna nu hade kommit fram, phu! Fa se om folk shoppar loss pa dom nu da. Jag gillar den svensktyska beskrivingen av mitt märke, killen verkar ju lite slängd i tyska!
Nä, nu ska jag knapa vidare här. Men jag far väl slänga in en bild ocksa först sa inlägget inte ser sa torrt ut :-)
jag i grön player

Den här kan man numera köpa i ovannämnda butik. Aaaah, den är sa snygg! Tusan att jag redan har försett mig med 4 st playertröjor.... Far nog ta och halla igen där lite :-)

Härlig vecka!

Ja nu har ni väl mötts av ett glatt godmorgon länge nog alla talmodiga som säkert har kollat efter uppdateringar! :-) Och vet ni vad, här kommer ett till, Godmorgon!! För det är det ju snart och jag ska snart krypa ner i sängen. Men innan dess maste jag fa säga vilken  underbart härlig vecka det har varit! Det har hänt massa bra saker. Jag minns inte riktigt ordningen sa jag bara drar det lite huller om buller.

Massamassa försäljning pa tradera, tjoho!! Har havat in 97 positiva omdömen den senaste manaden! Det innebär saklart ocksa minst 97 salda grejer, galet! De där rosabruna byxorna som var med i förra inlägget lades ut pa prov och de gick för hela 311 pix! Det är ocksa hutlöst och härligt galet! Jag var tvungen att smyga i en extra tröja till kunden, för sa dyra brallor har jag ju aldrig salt :-)  

Och sa far jag erkänna att jag gillar Continental Clothing lite bättre igen. Var ju lite lack sist efter att dom hade glömt en hel lada som skulle till mig + att dom har allmänt dalig service och är lite tröga. Men för nan dag sen hittade jag finfin post i ladan och det var den nya katalogen! (Har försökt att fa dom att skicka den gamla i över ett ar nu, men utan framgang....) Det mesta samma som förra, men med nagra nya höjdare som det kommer bilder pa här:
Det är da inte de med läpparna putande modellerna som jag är impad av utan de tjusiga randiga tröjorna de har pa sig. Ifall det skulle vara nan som har rakat missa att jag gillar randigt sa kan jag meddela att det GÖR jag! :-) Nu kan man tydligen vara randig som man ocksa. Och pa sommaren i linne. Fiiiint! Tror det far bli nagra sadana framöver! Dessutom följde det trevligt nog med en liten present i form av en ekologisk t-tröja eftersom det är nytt i deras sortiment. Och ekologiskt är ju nagot jag ocksa gar igang pa! :-) Bilden längst till vänster visar den klassiska t-tröjan som jag brukar trycka pa och istället för att bara ha den i den för miljöfantaster naturvita nyansen (som är fin, men man vill ju ha mer!), sa finns den i nagra till. Jag kan lätt tänka mig svart, röd och den naturvita da. Kanske litta rosa ocksa?

Sista tygprovet kom fran min blivande tygleverantör, sa imorgon beställer jag! Jag tror jag valde en 9 färger, kunde inte halla mig.... och nans önskan blir uppfylld ;-) Ni far se vad som anländer om förhoppningsvis inte alltför lang tid! Maste nog skaffa nytt hem först bara, hur i all världen ska 80 meter tyg fa plats pa vara 56 kvadratmeter???? 

Hör egentligen inte hit, men det har ju inhavats finfina möbler fran Hannovers gator ocksa nu i veckan! Här finns det ett väldigt trevligt system som innebär att när folk flyttar eller bara storstädar lite sa ställer man helt enkelt ut allt man inte vill ha pa gatan. Detta kallas Sperrmüll (skrymmandeskräp) och bestar ofta av gamla slaktade garderober och annat onödigt som med all rätt klassas just  som skräp, men det kan även hända att en och annan schysst möbel eller trevlig pryl har smugit sig in i det hela. Och i en och samma sperrmüllhög hittade jag och C en alldeles underbar liten stol till Simon. Den maste bara malas lite och sen är den som ny! Kolla formen! Saaaa snygg!!! Dessutom hittade vi en finfin stor hylla att ha i sovrummet, en urflott silvrig 60-tals brödburk och en fin träpall. Nästan alla vara bästa möbler kommer fran sperrmüll, we like! Gratis loppmarknad :-)
stol o tyg
 Bilden visar saklart den nya(gamla) snygga stolen och pa sig har den underbart fina tyger som jag har fatt hitskickade fran Sverige av en kund som kommer fa världens snyggaste byxor. Aaah, varför fattar inte tyskarna att det räcker med tva färger när det ska vara randigt??? Jag har letat som en dare pa nätet efter nya randiga tyger eftersom dom inte har det hos min nya leverantör och jag vill ju ha! Men allting är jättejättesmalrandigt och bestar av ca 1000 färger per centimeter. Inte det jag är pa jakt efter.... Men, jag hittade i alla fall ett gul/orange-randigt som är pa väg hem nu! Och sa nat eventuellt fynd fran Ebay, ska bli spännande när de dyker upp. Mer ränder at folket!

Var hos min belysarkille ocksa, han som fixar mina ramar alltsa. Och där visade det sig att han har en s.k. tryckkarusell till övers att lana ut till mig. Mmmm, hade ju suttit fint. Det skulle betyda att jag istället för att genom en kladdig ram försöka sta och matta in varje färg vid flerfärgstryckning bara fäller ner ramen som sitter i en ställning och trycker. Hade varit härligt!!! Vet inte hur manga feltryck jag har fatt till vid det här laget???? Atskilliga, och störigt är det! Enda haken är att det rör sig om ett mindre monster. Det sag ut att vara nan gigantisk stalgrej och den stora fragan är HUR vi ska pussla in det i var överfyllda lägenhet??? Menmen, jag gillar ju pussel och i köket sag jag 2 kvadratcentimeter i morse som det inte stod nanting pa, sa vi ska nog fa in det ska ni se :-)

Har fatt ett kul projekt ocksa. Nagra kompisars kompisar har bestämt sig för att aka fran Hannover till Kapstaden i en liten lastbilsliknande sak som heter Multicar, kanske nan som känner till? Det är ett inte sa stort fordon som parkarbetare och trädgardsgubbar gärna använder sig av och den gar i 40 km/timmen. Det är seriöst alltsa. Dom har köpt sig en bil och ska aka och nu behöver dom saklart t-tröjor till sitt projekt. Och det är där jag kommer in i bil(d)en. Jag ska designa trycket och sen trycka dom. Ska bli jättekul! Mer om det senare.

Hmmm en annan sak helt utanför ämnet är att min duktige tysk vann sig en resa till Katar igar!!!!!! (ligger i Saudiarabien) Han studerar ju för att bli landskapsarkitekt och har ställt upp i en internationell tävlig där de 5 första vann att resa dit och presentera sitt projekt. Och sa gar han och vinner!!! Duktig! :-)

Här kommer lite finfina bilder fran senaste kreationerna ocksa. Simon var hygglig nog att ställa upp som modell i förrgar.


Massa beställningar har trillat in som jag jobbar pa.

Och sist men inte minst. En barnklädesaffär i Ystad vill köpa in en del tryckta grejer. Ägaren shoppade nyligen tva tröjor av mig pa tradera och hängde upp i affären en dag pa prov, och tre personer ville köpa...! Kul!!!! :-)

Och nu ska jag schlafa! Trevlig lördag pa er! :-)

RSS 2.0