Måndag

Många födelsedagar nuförtiden. Idag fyller visst bloggen ett år! Hur firar man det då? :-)

Annars blev det ivägskickning av stort lass med grejer till Chickenpox i Stockholm. En helt ny affär som öppnade på Söder idag. Jag passade på att ta lite nya och bättre produktbilder också som förhoppningsvis snart kommer att synas här sen någon gång.

 
image481


Här är byxdelen av leveransen, alla olika..!

Har för omväxlingsskull inte så mycket som väntar, ett par byxor bara. Väntar på en leverans av tröjor och sen ska det tryckas igen. Och däremellan kan man ju passa på att fylla på i byxlagret och skissa på lite nya tryck. Och så skulle ju katalogen göras klar också... haha, här blir man aldrig helt utan jobb!

Höna Pöna

På begäran kommer här några av mina gamla grafikalster. De gjordes då jag gick grafiklinjen på Östra Grevie Folkhögskola, några år sedan nu. Jag börjar med Höna Pöna och det är ju lika bra att hon får sin sagotext med sig. (vilken inte jag har skrivit utan det är en gammal folksaga) Bilderna är klickbara. Det handlar om hårdgrundsetsningar med akvatint. Själva skisserna för bilderna gjordes redan massor av år tidigare och först nu blev de förevigade på kopparplåtar. Måste lämna datorn nu, men det kommer mer grafik senare. Vill man handla sig ett blad så går det alldeles utmärkt. Priset är 250 kr/st inkl. porto. Storleken på själva bilderna är 11 *13 cm och på bpapperet 15,5*18 cm. Allra längst ner syns hur tjusigt det blir med en prålig guldram runtom. Men det går såklart alldeles utmärkt att bara läsa och avnjuta sagan här!


 1

En dag gick Höna-pöna ute på gärdet och plockade korn. Då föll något ned på huvudet på henne.

- Kära hjärtanes då, sa Höna-pöna, jag tror himlen faller ner. Det måste jag springa och tala om för kungen.    


  2

Hon gav sig genast iväg, och hon sprang och hon sprang och hon sprang...


  

   3

...tills hon mötte Hane-pane.


  

   4

-Vart ska du hän Höna-pöna? sa Hane-pane.

- Jag ska till kungen och tala om att himlen faller ner.

- Får jag följa med? frågade Hane-pane.

- Gärna, sa Höna-pöna.


  

 5
  Och så sprang Höna-pöna och Hane-pane till kungen för att tala om att himlen höll på att falla ned. Och de sprang och de sprang och de sprang...  


 6
...tills de mötte Ande-vande. 7

- Vart ska ni hän, Höna-pöna och Hane-pane? sa Ande-vande.

- Vi ska springa till kungen och tala om, att himlen håller på att falla ner, sa Höna-pöna och Hane-pane.

-Får jag följa med? frågade Ande-vande.

-Gärna, sa Höna-pöna och Hane-pane.


  

 8
Och så sprang Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande till kungen för att tala om, att himlen höll på att falla ned. Och de sprang och de sprang och de sprang... 9 

...tills de mötte Gåse-måse.


10

- Vart ska ni hän, Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande? sa Gåse-måse.

- Vi ska springa till kungen och tala om, att himlen håller på att falla ner, sa Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande.

- Får jag följa med? frågade Gåse-måse.

- Gärna, sa Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande.    
 11

Och så sprang Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande och Gåse-måse till kungen för att tala om, att himlen höll på att falla ned. Och de sprang och de sprang och de sprang...


12
...tills de mötte Mickelräv.


13

-Vart ska ni springa Höna-pöna, Hane-pane, Ande-vande och Gåse-måse? sa räven.

- Vi ska springa till kungen och tala om, att himlen håller på att falla ner, sa Höna-pöna, Hane-pane,  Ande-vande och Gåse-måse.

-Men då har ni kommit på fel väg, sa Mickelräv, jag vet den rätta vägen jag. Ska jag visa er den?

- Tack, sa Höna-pöna, Hane-pane,  Ande-vande och Gåse-måse.14
Och så sprang Höna-pöna och Hane-pane och Ande-vande och Gåse-måse och Mickelräv till kungen för att tala om, att himlen höll på att falla ned. Och de sprang och de sprang och de sprang.


15
Bäst som det var kom de till ett svart hål, som bar rätt ned till rävens lya, men det visste inte Höna-pöna och, Hane-pane och  Ande-vande och Gåse-måse.


16
-Det här är en genväg, sa Mickelräv, följ med mig! Och så sprang han in i hålet.


17
Efter honom kom Gåse-måse, men - knack! Så bet Mickel huvudet av honom. Efter kom Ande-vande, och med honom gick det på samma sätt. Sen kom Hane-pane, men just som Mickel skulle knäcka huvudet på honom, gol han ´kuck-´ Mera hann han inte.


18
 -Kakkak, sa Höna-pöna, det är visst bäst att man aktar sig här, sa hon.


 19
Och så vände hon och sprang hem igen. Därför kom varken Höna-pöna eller Hane-pane eller Ande-vande eller Gåse-måse eller Mickelräv någonsin till kungen och talade om att himlen höll på att falla ned.  

image480


Etiketter tack!

Hmm, att man aldrig är förutseende nog och beställer nya etiketter i tid... Har bara 2 kvar så jag hoppas verkligen att de kommer snart! I förrgår skickades en stor leverans iväg till ny affär, Nodi & Dodi i Trelleborg och nu är jag i full gång med nästa beställning som ska till ännu en ny affär, denna gång i Stockholm.

image460

För övrigt, jag har förstått att lila är helt rätt just nu (inget man märker i Tyskland) så japp, här finns lila velourtyg!! Än så länge har det bara gjorts beställningar till affärer av det och jag har inte hunnit fixa några snygga bilder. Men här är några kombos ändå så länge, lila-orange är min favorit, så tjusigt!

 


Beställningen jag håller på med nu är extra kul eftersom det ska vara massor av byxor och i så många färgkombinationer som möjligt :-) Trevligt, då kan man testa lite nytt och fixa schyssta bilder på dem också innan de åker iväg.

Tschüß för nu


inget vettigt

Mmm, här skiner solen och så fyller man år :-) Återkommer senare.

image457

Tröjleverans

ljusoliv snigelkott LÄ


Jag har fått hem lite nya tröjor från American Apparel! Bl.a nya långärmade modeller i 2 olika gröna färger. Och så finns här även numera rosa och grå långärmade tröjor, nya färger alltså. Just nu är hela soffan full med grejer som väntar på att tryckas och resten av vardagsrummet är belamrat med torkande tröjor, tryckorgie alltå! Jag återkommer med bilder på de nya alsterna senare. Bis bald då!

UPPDATERAT MED BILDER:

  
De här är lite trevligt våfflade, hoppas att det syns lite på den första bilden. Jag är helnöjd med snigelkotten på den här tröjan, det funkade fint med färg eftersom den olivgröna är ganska ljus. Finns i stl 80/86-104/110

    
Nästa nykomling, en knallgrön tröja!! Så najs! Tyget är aningens tjockare än det i de vanliga tröjorna och sömmarna ligger snyggt utanpå. Samma storlekar som ovan.

 
Och så en liten visning av nyanländ rosa långärmad, många sm har frågat. Här med brun arg hund på. Ja och så syns också 2 snigelkottsprodukter i härlig röd färg.

Höst

Börjar bli dags för ett nytt inlägg nu kanske? Rävlingen har hunnit bli 2 år och förärades dagen till ära en urtjusig, tadaaa, fiat polski luvtröja! Han blev såklart helsnygg vilket bevisas här där han är ute och går på självaste dagen:


 

Här finns ett litet lager av dessa finfina skapelser ifall någon skulle vara intresserad. 290 pix + 40 i porto är priset och de finns i brunt, svart och rött. Svarta och röda i stl 86-104 och de brunai stl 56-104, flera stycken samt även några få i ännu större storlek. Detta är helt enkelt det ultimata plagget!! Används flitigt här hemma.

  

Och så har det blivit lite testbyxor av de nya tjusiga tygerna som presenterades för ett tag sedan. Rost med brun mudd och petrol med svart, mycket najs! Tyvärr syns inte den sistnämnda så, svårt att fixa stilig bild på den så här mitt i natten. Men kanske någon som behöver?

 

Måste gå och lägga mig nu efter massor av syende på byxor till Rumba, tänkte ju att de ska hinna bli klara den här veckan. Gute nacht.

RSS 2.0