återtagen Expedit


Innan vi flyttade stod den här hyllan i vårt vardagsrum och delar av den tjänstgjorde som lager åt mina färdiga grejer. Till nya arbetsrummet inhandlades ny förvaring som fyller en hel vägg, och man skulle ju kunna tro att det skulle räcka, men det började bli trångt. Och vad kan man hitta på för bättre grej sista natten som gräsänka (fast med Mika hemma då) än att återta expediten som har stått i Simons rum? Lite lurigt att släpa den genom 3 dörrar, 2 trösklar och långa parkettgolv, men det går ju och nu är det gjort. Som synes är den även fylld och det känns riktigt lyxigt att ha de färdiga grejerna separerade från tyger och otryckta tröjor, som en liten affär nästan. Det enda som återstår är att flytta den fina lampan på väggen som förut var över tryckhörnan och som just nu har bästa position för att lysa upp våran tvätt.

 

Och så lite mer organiserat i resten, inga mer tygrullar på golvet eller jobbigt vid fötterna under datorn. Mission completed! Nu ska jag sova.

mmmmManchester!


Javisst, numera är jag stolt ägare till massor av meter manchester, närmare bestämt de här:
  
Smalrandig turkos och brun, och bredrandig vinröd och brun.

Jag har även försett både oss själva och andra med flera byxor.

Mikas ettårspresent från mig, bredrandiga vinröda långbyxor i stl 80/86 med plommonfärgade muddar.


Storebror fick också hoppa i dem och minsann om de inte passade flott på honom också!

Värt att observera är att fickorna har blivit runda och att manchesterränderna ligger oklassiskt på tvären.

Jag har fått bredrandiga bruna shorts, samma koncept som ovan angående fickor och randning.

Luddriktningen råkade dock komma på olika håll, vilket inte var meningen, men de är väldigt sköna ändå.

Några beställningar har också hunnit komma in och även redan mottagits av glada nöjda stamkunder.
Smalrandiga bruna långbyxor, här är ränderna så som manchesterränder brukar vara.


Modellen är samma som i jeansen jag syr. Dessutom ett specialönskemål, jeans utan fickor (för att undvika sandfyllda sådana) fast med bredrandiga knälappar i manchester.

Mudden jag använder till jeans och manchester är tunnare och fastare än den lite mer ribbade som används till velour och färgvalet är mer begränsat.

Tyvärr är brun på upphällningen, den räcker bara till några barnbyxor till, så jag är på jakt efter ny. Det är ingen lätt match, den finns nämligen inte kvar där jag har köpt den förut. Efter lite efterforskningar hamnade jag direkt hos tillverkaren, men de hade inte heller någon kvar, fast det resulterade istället i ett stort lass av den orangea, ljusturkosa och grå mudden, inte heller fel. Här ligger några tygprover från andra tillverkare, ska bara bestämma mig och få iväg en beställning.

Just ja, byxor kan naturligtvis beställas, barnbyxor kostar 400 och vuxenbyxor 750 och valen är många: Storlek, manchesterfärg, muddfärg, fickform och randriktning.

Simon, shortsdesignern


Den där Simon var minsann inte nöjd med bara ett par nya shorts utan han ville ha ett par mjuka i velour också. (även fast jeanstyget är allt annat än hårt, jag lovar) Dessutom ville han gärna välja färger själv och då passade det alldeles utmärkt att ta fram mina hyfsat nya tyglappar, hela urvalet på ett bräde ju.
Det var ingen lätt uppgift för en treåring att bestämma sig bland alla färger, han pendlade mellan rosa, lila och gul, höll på att fastna på cerice, men bestämde sig till slut för en för mig helt ogjord kombination, smaragdgrön med turkos!


Sedan hjälpte han till med utklippning och byte av tråd i symaskinen.


Och så resultatet, den smaragdgröna är som vanligt helt omöjlig att fotografera men man kan ju piffa till den i photoshop så att den blir hyfsat lik själva tyget. Omöjligt var också att få till en osuddig bild på den riktigt nöjda lilla designern, men det gör ju inget. Under tillverkningen bars förresten ett par gamla brungula shorts som var inne på tredje året, och dessa placerades i lillebrors garderob innan påtagandet av de nya shortsen, 80/86 passar ändå bättre till en ettåring än en snart 4-åring.
 

tyglappar


Det här är de flesta av mina tyger utklippta i 7x7cm stora bitar. Och förutom att stapla dem i handen kan man också lägga ut dem på vit kartong och ta kort på dem.
  
  


velour


mudd


mudd + velour

Det är inte utan att det blir lite beslutsångest ibland när man ska välja färgkombinationer..

orange täckande tryckfärg


Jag har en ny slags färg som är täckande. De andra textilfärgerna jag har går ju in i tyget, och därför kan jag bara trycka med färg som är mörkare än plagget, annars ser det inte så bra ut, undantag är min vita färg som också är täckande. Men med den nya färgen kan jag trycka på vilken annan färg som helst. Jag har den i brun och orange.
Gunnar har fått vara testpilot, och här syns de två första provplaggen som numera tillhör mina söner:jeansshorts

Efter att ha legat oklara i cirka två månader har Simons jeansshorts blivit klara. Alla andra var i tvätten, och då var det äntligen dags att sy de där två sömmarna längst ner som har tagit sådan tid... Modellen är precis samma som de långa jeansen fast med kortare ben då. Simon tyckte att hans lila linne passade fint till.

Och klättra kan man också göra i dem.


Jag ska minsann göra ett par till mig också, de ser så sköna ut och i min garderob råder det shortsbrist. Fast frågan är om de inte bör tillverkas i något av de nya manchestertygerna. Men först måste jag ge mig på några andra jeans-och manchesterbyxbeställningar som väntar.


very retro

Dagens skörd består av de här byxorna i brun och orange.


Simon har ett par orangea med den gulorangerandiga mudden, såsom de på bilden. Ett riktigt bra plagg! Inte nog med att de är fina, man hittar sitt barn snabbast av alla på lekplatsen också!

  


RSS 2.0