Blöjfri o Schweden

Den lilla mannen här hemma har numera tagit steget att vara utan sina kära blöjor på dagarna, ingen pardon längre. Det går suveränt bra, men ibland blir det ändå nån liten olycka. Och då är det helt oumbärligt med ett par velourbyxor som fungerar som fuktsugare istället för att det ska bli plask överallt. Nu är det ju så att vi ska resa till sverige med tåg imorgon, första gången utan blöjor... mamman hoppas att även detta kommer att gå bra, men såg samtidigt chansen att äntligen testa det där trevliga gröna stretchfrottétyget som har legat här ett tag nu. Måste ju funka ännu bättre som räddare eller? Alltså syddes det idag ett par brallor i det. Gjorde svart mudd uppe och randiga muddar vid benen som blev längre än vanliga för att variera lite. Det randiga tyget är tunnare än mitt vanliga muddtyg, mer t-tröjeaktigt. Få se hur de nya materialen beter sig i tvättmaskinen sen, ifall de uppför sig så kan de ju tas i produktion :-)

  

Här syns de nya skapelserna. Utan Cmig-märke på bild eftersom de bara var tvugna att provas så fort som möjligt, men det är naturligtvis ordnat nu. Att modellen är utan tröja är för övrigt inget ovanligt, det vill han aldrig ha på sig hemma, skumt. Springer runt här o tror det är sommar, byxor och sassonger är däremot ett måste.Måste få visa hur snygg Simone är i grön arg hund-klänning också! H*n har nog större kalaskula än de flesta, så jag kan tänka mig att den skulle sitta lite annorlunda på andra... Ville inte ta av den, hmmm, borde kanske använda sådana här hemma istället för tröja då?

 

Ny färg på våfflad tröja, army heter den. Fast jag gillar ju ordet oliv bättre, kan man kalla den för det tro. Jag har dem i rosa också. Ursäkta duplobitarna där.Och så en snigelkotthoodie i stl minimal som jag har råkat bli lite kär i.

Imorgon Sverige alltså! Kommer hem om ca 2 veckor igen.

Aaaah

till nodiochdodi o barnlycka

Sådär! 2 affärsleveranser färdiga! Här är ett gång byxor som ska till  Barnlycka och Nodi & Dodi ( som finns i Trelleborg) 57 stycken blev det. Här syns de i profil också:Då återstår bara några privatbeställningar innan det blir en välförtjänt paus i Sverige med början på torsdag. Är för närvarande gräsänka sedan 3 veckor och enda sättet att inte överarbeta mig är att fly fältet :-)

Igår fick jag ett mail av en blivande butiksägare som vill öppna en butik i Österrike med skandinaviska barnkläder. Trevligt! Där vill jag gärna vara med :-)

ny mössmodell!

För länge sen gjorde jag  velourmössor - till vuxna. Det var innan Simons tid och småkläder kändes inte riktigt lika aktuellt... Här kommer en gammal bild:

 

Så tänkte jag att det borde ju funka i litet format också, alltså gjordes lite tester och det blev riktigt bra! Bilderna däremot blev inte de bästa eftersom sonen vägrade att sitta still, men till min stora förvåning fick mössan sitta kvar i alla fall, inte illa på denna mössvägrare (och har även gjort det en hel promenad och lekplatsrunda nu). Kanske inte att undra på, den är hur mjuk och skön som helst med ludd även på insidan. Sydd i dubbel velour alltså vilket gör att den funkar fint även nu när det fortfarande är kallt. Ifall någon mer än min son kan tänkas behöva så är priset 130 + 20 i frakt och det går såklart att välja på massor av färger.

  

Jobbar för övrigt på massor av byxbeställningar till 2 affärer och börjar sakta se slutet av tunneln.... :-) ( 60 byxor tar ju alltid lite tid)

Och förresten, den mörkröda velouren är testad och är urtjusig med röda muddar!
 

Rensar vidare

Ännu ett ganska ospännande inlägg, jag är i rensartagen och efter att ha blivit av med i princip alla stuvbitar vill gärna äntligen bli av med den där högen med reagrejer som hamnade i ett inlägg för flera månander sedan. Kika in här så slipper jag lägga upp allting igen. Priset är sänkt till 70 kr per grej inklusive porto. Det finns en hel del t-tröjor och nu är det ju snart säsong igen!


randiga byxor - någon?

orangegulrandiga

Det ligger 2 stycken halvfärdiga byxor här som är urtjusiga. Halvfärdigheten består av att själva velourdelen är utklippt och hopsydd men de har inga muddar ännu. Storleken är 80/86 på båda och nu vill de äntligen hitta nya ägare! Det är ju ingen som vet att de finns här om jag inte meddelar så nu får de allt ha lite reklam för sig. Sonen har såklart redan ett par av detta underbara tyg som är gul-orangerandigt och de råkar även vara i just denna storleken (passar fortfarande) så här behövs de inte. De är tjusigast med röda eller bruna muddar tycker jag. Alltså, ifall någon vill ha, maila mig! Priset är som vanligt 240 + 40 i frakt. Angående portot där förresten, många som frågar. 40 kronor är alltid max hur mycket man shoppar, skulle frakten bli mer så står jag får det resterande. Och skulle man gärna vilja ha randiga byxor fast av annan storlek så är det enda tyget jag har för tillfället svart med smalare vita ränder, sådana här alltå:

Tänkte se om man jag kan snoka reda på fler färger någonstans, randigt är ju fiiiiint!

Och Monos nya kläder blev förresten mycket uppskattade :-) Vi är tillbaka efter julpaus sen i förrgår och det ska bli trevligt att sätta igång igen. Det har redan kommit in en del grejer att göra så jag är inte sysslolös. En affär vill ha massor av byxor och så några privatbeställningar som ligger och väntar. Jag packade upp en ny velourfärg idag, mörkröd. Få se vad den kan låta sig kombineras med för mudd. Paketet har legat och väntat sen innan jul....! Japp, var lite busy och alldeles för sjuk där.

Sonen sover, alltså måste det sys lite! Ja och gott nytt år på er också såklart :-D

UPPDATERING: EN AV BYXORNA ÄR VÄCK... VEM SKA BLI LYCKLIG ÄGARE TILL TVÅAN? :-)
UPPDATERING NR 2: SÅ VAR BÅDA BYXORNA SÅLDA, TREVLIGT DET HÄR JU!

RSS 2.0