mål!


Det är svårt att sitta ner när Tyskland gör mål tycker stora delar av familjen. Själv sysslar jag mest med byxsyende nuförtiden.
Annar har jag äntligen lyckats övertyga Simon om att hans favorittröja sedan 2,5 år, den orangea Fiat Polskin, är lite i minsta laget numera och istället borde skifta garderob. Det var inte så svårt, bara att ta fram en lila, två storlekar större. Samma tröja på bilderna alltså, stl 86/92, första och sista dagen han hade den på sig.
bassonger och snart semester


Mika och jag har ingått en pakt, ingen mer blöja på dagtid, istället är den unge herrn numera helstolt bärare av "bassonger" och han älskar det!
Den ständigt återkommande tygblöjetvätten har därmed bytts ut mot tvättning av en väldans massa minimala kalsipper och byxor, men det gör ingenting, träning ger ju färdighet. Planen är nämligen att inte behöva tvätta ca 8 byxombyten om dagen på semestern som startar om ca 2 veckor. Vi får se hur det går. Framsteg kan redan siktas nu efter 3 dagar. Snyggheten är det heller inget fel på, han ser helt förtjusande ut i guldgula snigelkottkalsipper minsta storleken! Dessutom har jag återupptäckt att velourbyxorna med mudd är alldeles perfekta för pottränande minimänniskor. Velouren suger upp olyckor bra och muddarna skyddar golv och fötter från missöden, ifall de inte är alltför omfattande förståss..

Med andra ord, jag har äntligen fått in bassonger i bloggshopen och samtidigt förvarnat om semester med start den 8.e juli. Vi stannar borta i 6 veckor, så ifall man behöver Cmig-grejer är det klokast att slå till i god tid innan.

kalasig lördag


Igår fyllde världens bästa Mika 2 år! Simon hade önskat jordgubbstårta till sin lillebror så vi ordnade det, han och jag. Jag hörde förresten att det var fest ändå upp till Stockholm, Mika tackar för uppmärksamheten!

leveranser


Det är många leveranser just nu. För några dagar sedan skickades det här lasset till VaraNära. Någon vecka tidigare fick jag iväg ett gäng linnen till Ziggys också, men de hann aldrig fångas på bild innan de åkte. Och så en hel del till privatkunder både i Sverige och i Tyskland.

Själv har jag fått det här levererat, massor av fint tryckbart från American Apparell.

Det mesta är ekologiskt förutom några få grejer. Det finns till exempel numera varmgrå kortärmade ekotröjor till 8, 10 och 12-åringar, en Grenuggla är redan testad, men såklart kan andra tryck också göras på dem. (Simon är allt mycket finare modell än den där dockan som agerar större barn så han fick också visa sig) Påfyllning av naturvita t-tröjor gör att man nu kan bära både rävling och kikling på magen i sommar, i alla fall om man är ca 2-6 år.Oekologiskt är de här, men eftersom det är skönaste tröjmodellen kunde jag inte stå emot. Den återfinns i 5 exemlar i olika färger i min garderob..


..där man numera också hittar de här, linnebyxorna i vuxenvariant! Tillsammans med den nya t-tröjan och bästa American Apparel-koftan är jag numera redo för sommaren. Byxorna är förresten heleko, både linnetyget och mudden. För det har kommit en stor låda med ekologisk mudd också, och lite andra grejer..


...som påfyllning av det rättvisa och ekologiska blå tyget som jag använder till den här kjolen.


lotten har avgjort!


Oj vilken uppslutning det blev för rävlingtävling! Tack för alla fina kommentarer, jag blev jätteglad av att läsa dem! Om man skulle dela ut ett pris till den allra bästa så skulle det gå till min fina vän Amanda, jag blev ju nästan tårögd av hennes dikt.
Idag var det dragning och en vinnare har utsetts. Eller nä, det har det inte. TVÅ vinnare har utsetts! Jag visste inte vilken av mina rävlingar som skulle få den stora äran, så de fick helt enkelt ta varsin!

först fixades lappar (tur man sparar på pappersremsorna som blir över när jag skär etiketter)
sedan skrevs det namn
i med alla här. funkade även utmärkt för att skaka runt dem
två lyckorävlingar sitter redo
simon var först ut
sedan mika
efter det stängdes väskan och vi kollade vad det stod på lapparna. sofia kan tacka simon
och ylva kan tacka mika!

Efteråt forsatte de att plocka lappar med stor iver, men det var ju de två första som gällde. Simon tyckte att alla skulle vinna, och det hade ju varit fint!

TACK igen till alla medverkande!!

Linslus


Den där Mika alltså, han gillar att bli modellfotograferad! Medan Simon huserar på dagis om förmiddagarna hänger jag och Mika på hemmaplan och fotosession är en av hans favoritsysselsättningar. Här en blandad kompott från två förmiddagar.

En del färgkombinationer är nya och finns inte i shop ännu. Grenugglan på rosa är en sådan. Ser ut som skymning tycker jag. Så finns det shorts i olika längder. Handlar man shorts (som för övrigt kostar 200kr/st) kan man antingen välja bland storlekarna som syns här, eller ange ungefärlig storlek + önskat innerbensmått så syr jag det. Här är några exempel på färdiga kortbyxor. Kjol kan förresten också sys upp på beställning, samma pris som shortsen.
De svarta Gunnar Gråsugga-byxorna har jag bara i ett ex. Det står 18-24månader i dem, men Mika har ett annat par som han har använt från ca 6 månaders ålder, och fortfarande. Skulle tippa att de är runt stl 74 och ifall någon känner för att äga dem är priset 160.
De overalliga pyjamasarna har jag inte så många kvar av och det här är en av de sista. Resten syns längst ner här. Mika som snart blir två år har på sig stl 80/86.

RävlingTävling!!


Jag förstår att ni har väntat länge, och NU är det dags! Härmed utlyser jag världens första RävlingTävling. Reglerna är enkla. Lämna en kommentar här på bloggen, se till att det ingår någon form av kontaktuppgift. Ifall du är innehavare av nån sort blogg eller har facebook blir jag extraglad om du länkar också. (Man für låna den glada rävlingen på bilden om man vill.) Och annars går det bra att tipsviska till grannens katt.
Vinnaren får en styck rävlingpryl, finns ju några att välja på här såsom långärmad tröja, linne, t-tröja, mössa, tygkassar och diskhandduk. Och för att det inte ska bli för fjuttigt så får man även välja sig ett par matchande, eller omatchande, velourbyxor till det hela! Långa eller korta. Ifall man inte råkar ha någon liten person i sin familj kanske man känner någon lämplig mottagare som behöver en present eller så tar man helt enkelt en kasse eller en handduk och ett par velourbrallor till sig själv. Japp, det var det hela. Ni har en vecka på er, sista kommentaren ombeds vara inne innan 24.00 nästa torsdag (10/6) och efter det drar en av husets rävlingar en lycklig vinnare. Lycka till!!

Here a shorter version in english, just in case.
If you leave a comment on my blog before thursday (midnight 10th of june) next week and link to my page, you could be the lucky winner of a printed garment with the "rävling" on it and a pair of velvety pants as shown on the picture underneath. Good luck!!!Innan jag traderar..


Nu har de legat för länge.. det är alltför dålig rotation på vuxentröjorna, eller, inte de nyare modellerna, men de som jag hade först. Dags att de byter innehavare och istället för att ligga här inne i min hylla får lapa sol utomhus på ny lycklig ägare/ägarinna! Först tänkte jag att jag öser in alla på tradera, men eftersom det är så drygt att lägga upp alla där testar jag ifall jag blir av med några här först. Jag tänkte lägga upp dem där med utropspris 70, men ni kan slå till här på 65 först!! Porto tillkommer som vanligt på 30 för obegränsad mängd.

Här är de, 65kr/st alltså, och det priset gäller ner till de som kallar sig för specialare. :)

Renshjälpbeställningar mailas till [email protected].RSS 2.0