Linnebyxorna


Jo, det var ju det där linnebyxorna. De är numera beställbara. Tyvärr är laddaren till brakameran sönder så jag tar inga fler bilder just nu, men här har ni en Simon i sina linnebyxor från förra årets juni, det var en morgontur till bageriet runt hörnan. (en av Tysklands många fördelar är ju att det ligger ett bageri på nästan varje hörna vilket garanterar dagsfärska bullar varje dag för den som önskar, och det gör vi ibland) Favorittröjan orange Fiat Polski är som ni ser också med på turen.


Här syns de linnebyxor som hittills har tillverkats. Muddarna är ännu lite längre än de på velourbyxorna.
Linnetygerna jag har för tillfället är:
brun (ekologiskt)
svart (ekologiskt)
rostig orange (ekologiskt)
ljusturkos (eko-tex100, alltså ej ekologiskt men det kommer från ett litet lyxigt linneväveri i Italien och är trådfägat, syns på detaljbilden)

Muddar kan väljas mellan alla muddar jag har, över 20 färger alltså. Dessa är inte eko.

Pris: 370 pix

Än så länge har endast stl 92 och 98 gjorts, men det går att ordna andra också ifall någon önskar. Simon bär stl 92 på de ovanstående bilderna och de passar fortfarande, och den 80cm-långa Mika kan också använda dem. I det äldre inlägget med svartgrå byxor har den numera 100cm-långa Simon stl 98 på sig.

fler ugglekombinationer


Jag har gjort fler kombinationer av de nya uggletrycken. 9 ugglor har fördelen att de kan delas upp efter behag och här har vi t.ex hooden 4 ugglor, dvs en fram och tre bak. Jag testade även de båda mössorna 3 ugglor och 1 uggla.


Jag blev inte så lite förvånad när Simon snodde åt sig den bruna 1ugglemössan i stl 4-18månader och tryckte på den på sitt 4-åriga huvud. Japp, funkade! Fast kanske inte att rekommendera som nyinköp. Och Mika fick posera i den svarta.


Här har ni grenugglan igen på mössa och på mörkgul med färg. Och så en galaxblå 9 ugglor T-tröja. Alla tre är ekologiska.

När jag ändå är i farten kan jag ju visa nytryckta kiklingar och dessutom ett par nytryckta svarta små byxor med en Gunnar Gråsugga. De har legat här otryckta hur länge som helst. Mika har ett par i samma storlek ärvda av Simon som han har använt sen minst ett år, och han får allt ta och modella i de här någon dag snart, jag tror han kommer bli helfin. Ja och de andra är givetvis mörkblå och lila ekologisk kikling, långärmade tröjor, samt en naturvit kiklingmössa i den där allra minsta storleken, 4-18M.Ska ta och uppdatera in grejerna i SHOP nån gång snart också...

UPPDATERING
och NU har jag uppdaterat ovanstående shop!! Alla köpbara ugglor är inne och lite annat också.

vårvelour


Det har tydligen varit Cmigvelourbyxköparmarathon hos Lime Trees de senaste dagarna och nu fanns det mest mörkare nyanser kvar i hyllorna. Enligt ägarinnan vill Hannoveranerna ha ljusa och våriga färgtoner nu, så då får de det i form av den här karamellpåsen som ska levereras imorgon. Bara etikettfix kvar!

inga kassa Kassar!


Jag har några nya färgar på tygkassar och på den bruna hamnade det 9 ugglor som verkar nöjda med det. Andra nya färger är vit och lila, här med Kikling och orange Gunnar Gråsugga. Priset är 100kr.


Tygkassarna från Continental Clothing är inte bara ekologiska utan även framställda med extra hänsyn till miljön, detta i form av 90% mindre koldioxidutsläpp. Det är det lappen EarthPositive står för.


läge för KiklingKort!


Påsken närmar sig med stormsteg och ett hett tips för den vykortsskrivande påskfiraren är att införskaffa ett gäng kiklingkort!
Dessutom har det anlänt en hög med fler ekologiska tygkassar härhemma och jag tänkte att det skulle hamna kiklingar på de vita.
12 dagar kvar till semestern nu... :)

välkomna Ugglor!!


Jajjamän, det var inte bara kiklingen som den arga hunden var tvungen att göra plats för utan det har även tillkommit två helt nya tryck! De heter Grenuggla och 9ugglor, ni får själva lista ut vilken som är vilken. Man hade ju kunnat kalla någon av dem för Magnus också men jag valde att avböja.

Några detaljbilder, den långärmade naturvita bodyn med rött tryck blev inte helt perfekt, men färgkombinationen blev fin så den hamnade på kort ändå. Allting här är även ekologiskt förutom de guldgula kalsipperna.
Modell mindre modell.


Ugglan var från början inte alls gjord för att bli ett tryck. För nästan ett år sedan gifte jag mig och sedan var det fest i sverige på sommaren. Jag hade gjort en akvarell som vi hade som underlag till inbjudningarna och på den hade även en uggla hamnat. Jag och mannen tillverkade även bilden i textil för att ha som dekoration på festen, vi använde oss av tyger i olika struktur och färg och en del bitar målade jag helt enkelt på tyg. Nån gång under processens gång satt jag alltså med en uggla i handen och tänkte att den skulle vara fin på en tröja, detta gick snabbt att kontrollera. Det är alltid då det blir som bäst, när man håller på med något annat och det råkar resultera i ett nytt screentryck. Numera hänger ugglan och resten av trädet i vår hall.

Återuppstånden Kikling!!


Det är snart påsk, och då är det ju poppis att återuppstå. Personer som är gula och har fjädrar och näbb står också högt på populäritetslistan runt denna högtid och jag tänkte att det här är den perfekta tidpunkten för kiklingen att göra come-back! Den sitter numera i en screenram igen och första flocken har redan kläckts.


Inga revolutionerande färgkombinationer ännu, jag går ut lugnt. Här på naturvit ekologisk body, svartvit trekvartsärmtröja och naturvit ekologisk tröja.


Kort sagt, kiklingprylar beställbara i alla möjliga storlekar och färger igen alltså!! :)

Linnen för en hundring


Nu när jag har ännu en ny linnemodell, så måste några av de äldre bort, jag kan ju inte fylla lagret med bara linnen. De här svarta och vita linnena kan man därför numera inhandla för 100 kr inklusive porto istället för 130 + porto. Storlekar och annat finns här och glöm inte att det finns några klänningar kvar för hundra pix, snart är det ju säsong igen!Här syns de nya linnena som såklart också är handlingsbara:

Lila Gunnar Gråsugga och naturvit rävling, båda ekologiska. De finns här om man rullar ner till linnen, för 150 och dessutom i större storlekar än de andra.

energikick!För några dagar sedan sydde jag mig ett par nya velourbyxor. I dagar som dessa gör man inte sig själv glad genom att klä sig i grått, svart och liknande (där har vi de flesta färgerna på velourbyxorna som man hittills har kunnat återfinna i min garderob) så valet föll på ett av mina favorittyger, en underbart fin nyans av orange! Och det funkar alldeles utmärkt, det gör ingenting att det har snöat igen för om man kollar ner på sina ben så ser man bara sol och vår! :) Vuxenvelourbyx kostar som vanligt 380 pix ifall någon skulle behöva..

Det blev också en kjol av ett ekologiskt sammetsaktigt tyg som minsann även är fairtrade, trevligt! Den tål att bäras både med de nya byxorna (gäller att man inte är rädd för färg bara), med favoritjeansen eller för sig själv! Den är också beställbar. Jag har inte mer av just det tyget, men det går att ordna om man vill. Och annars skulle den vara fin i jeans eller manchestertyg också. Tänkte att fickan även kan hamna på andra sidan för de som är vänsterhänta. Pris, 550.

Jag har för övrigt nedräkning, i slutet av mars sticker jag på semester och återkommer först när större delen av April är avklarad, så ifall någon behöver våriga kläder så är det bäst att meddela det en stund innan.

Kom igen nu vår!!

tröjväljarhjälp


De här byxorna är beställda och sydda och behövde hjälp att få en lämplig tröja till sig.

Och de fyra nominerade äääääär:

vit Stig             naturvit Snigelkott         lila Gunnar           brun Kikling

Må bästa tröja vinna!

ballongdansen på rävlingarnas vis


2 x rufsig rävling
2 x grå rävlingT-tröja
2 x rost/orangea velourbyxor
2 x ballong
1 x sol
1 x kamera (och någon som manövrerar den)
+ oändligt lång tid att välja bland alla de fina korten

Simon är för övrigt numera ca 1 meter lång har på sig t-tröja 98/104 och byxor 104.
Mika mäter stolta 80 cm och är snygg i t-tröja 74/80 och byxor 80/86.

RSS 2.0