Nyskördat

Godmorgon!

brun luvtröja
Jag maste bara fa visa en del av nattens skörd. Det är en väldans tur att Simon redan har en brun luvtröja, annars hade jag nog inte klarat av att skicka iväg den här ;-) Den ska till en mycket trevlig kund som har lagt in specialönskemal.

Det kommer ju in manga önskningar nuförtiden och en av dem är kombon rosa-brunt. Verkar poppis. Sa jag fick ju böja mig för folket och ga ifran en av mina principer och göra dessa tjejbrallor. Men visst är Simone snygg i dem! :-) Ännu bättre var det med den rosa t-tröjan med brunt fiat polski tryck till, men bilderna blev tyvärr inte sa bra sa det far ni tänka er själva.
tjejbrallan

Sist men inte minst. I lördags kom det en hop av de trevliga medväxande bodysarna fran Jako-O (tyskt kvalitetsmärke och de har nog inte tänkt att man sky trycka nat pa dem men vad gör det). Nu finns det i alla fall Fiat Polski-tryck pa nagra av dem och det blev fiiiint. Och Emma, en av dem är reserverad till Nemo och ska saklart fa en kikling pa sig!!
fiat polski body

Nu aterstar bara att önska en härlig mandag!!!

LITE UPPDATERING
Jo, jag har fatt klara indikationer pa att det INTE är tjejbyxor utan experimentiella unisexbrallor! Sa jag tar tillbaka det jag skrev förut och konstaterar att Cmig inte har avvikt fran nagra principer, phu, skönt! :-) Jag tyckte väl att Simon blev ovanligt tjusig när han provade brallsen ;-) Dessutom har min lilla snygging hunnit vakna och provat luvtröjan här ovan, och det maste ju bara ocksa vara med:
simon provar luvis

Jaaaaaa!

Igar kom detta trevliga ark med posten:
velourprover

Det innebär att jag ääääntligen kan beställa velourtyger för lite vettigare priser. Hehe, det lönade sig att kika över axeln i tygaffären, fula jag ;-) Tyvärr inga randiga, men massa fina enfärgade. Jag kommer lätt att beställa orange, rött, svart, brunt, grönt, oliv och gult. Mmmm, vad mycket tyg det kommer bli här. Minsta längd är ju 8M....! Jag som pa sin höjd har brukat shoppa 3M, men da var det ju ocksa till hutlöst pris. Här ska det sys!!!!!

En annan trevlig grej är att jag äntligen har fatt tillbaka min spalt här till höger. Mailadressen som förut stod under den var visst för lang, sa nu star den däruppe istället. Tack tack sussi!

Maste kila ut pa stan och skaffa lite grejer nu. Ha en finfin dag hälsar Lotten ifran snöande (!!!!!!) Hannover

Orange

Jaaa, idag har det blivit ett par byxor av ett oranget (visst är det omöjligt att böja det ordet!!) velourtyg som verkar ha gjort lite succé redan. De hann vara ute pa tradera i ungefär en timme innan nan knep dem :-) Innan dess hann jag fa in en beställning pa ett par i storleken mindre ocksa. Me gusta! Maste skaffa mer sant tyg! Jag har förresten äntligen tagit tag i att kanske shoppa fran en storleverantör istället för dyra tygaffären. Tjuvig som jag är sa kikade jag lite lagom diskret i tygtanternas pärm när de kollade efter en beställning sist jag var där. Och lade leverantörens namn pa minnet. Sa nu har de fatt ett mail i alla fall. Fa se om de svarar. Jag gillar ju deras tyger, jätteskön kvalitet! Sa hade man fatt samma lite billigare vore det ju inte fel. 150-160 kr/metern är inte sa kul.
orange bralla

Och här ser ni ett litet ganska talande exempel pa varför det gar sa illa att jobba pa dan...! Ertappad!
star pa pottkanten

Trevlig dag pa er! Hälsar The Lot

Busy

Bara lite snabbt här. Jag har haft fullt upp med produktion pa sistone, sa det blir ingen tid över att blogga... Maste fa lite ur vägen först. Det gar snorbra nuförtiden vilket ju är superkul!! :-) Tack alla shoppare och stöttare där ute! Jag fick ju ny leverans-igen, nyligen. Och nu har jag utökat det ekologiska utbudet med finfina t-tröjor för barn upp till 6 ar och även för vuxna, bade herr och dam. Heeela familjen kan numera bära sana här tröjor:
snygg i eko polski

Aaaah, helst skulle jag vilja ha nästan alla tröjor man kan köpa där, men det funkar ju inte riktigt för min ekonomi ;-) Fast bruna kortärmade finns det numera ocksa. Med matchande mössa. Här med kiklingtrycket och en urcool Simon som gör gangsterhälsning till apan Mono.
Yo mono

Tadaaa sa länge. :-)

NY KATEGORI

Japp, nu har jag pa begäran gjort en ny kategori som enbart innehaller alla mina produkter och den heter... gissa, jaaa, produkter! Ni far ursäkta att byxkavalkaden kommer en gang till. Det är sa att den ocksa ska fa finnas med i den kategorin. Tänkte att jag kan lägga in nya saker där ocksa allteftersom. Sa man kan kika pa allt i ett svep.
Jag maste nog börja göra sana där fin kollage som man ser hos  manga andra bloggare ocksa, bloggen börjar bli 3 kilometer lang! Lite jobbigt att kolla igenom kanske? :)
Omvänd ordning idag. Först bloggning och sen produktion. Nu ska jag sy och trycka lite innan sängen kallar. Fast först maste jag infoga en bild pa min underbara lilla älskling!

glad!!!

Tschüß

Cmig grejer


BODY
LANGÄRMAT TRYCKTKORTÄRMAT OCH LINNENMÖSSOR O 2 HAKLAPPARVELOURBYXORSYDDA JACKOR O TRÖJOR obs, gar ej att beställa, de bara ligger här o visar sigKLÄNNINGAR obs, gar ej att beställa, de bara ligger här o visar sigDAMGREJERHERRGREJERANDRA PRYLARobs, gar ej att beställa, de bara ligger här o visar sigLoggBlogg

Kanske kanske att ni är lite nyfikna pa hur namnet Cmig kom till? Jo, mitt allra första velouralster var en mössa som jag sydde till Christoph inför en av de manga vistelser under aret do vi bodde i 2 olika länder. Tyckte att den sag lite trakig ut sa jag bestämde mig för att pryda den med ett litet märke. Just da hade jag sytt konstiga möbler till ett projekt i arkitektskolan och hade en massa fin svart filt över. Och sa tänkte jag att hans namn börjar ju pa C, och mitt ocksa, sa det fick bli ett litet C som märke. Detta broderades med vanlig dubbel sytrad pa en svart filtlapp och blev rätt sa nöjd med resultatet. När jag nat ar senare började screentrycka grejer sa fick det gamla C'et hänga med. Det ägnades maanga och laanga inte jätteroliga timmar at att brodera dessa smamärken. Men det vore ju trakigt att inte ha nagra!

Sa ni förstar säkert min lycka när jag nat ar senare tillbringade nagra manader i Tanzania och nästsista dan av vistelsen hittade jag ett orange tyg (en sa kallad kanga) som var fullt med svarta C!!!!! Jag trodde inte mina ögon! Där var min logga fast tvärtom! Jag och mina vänner skramlade ihop de sista pengar vi hade kvar och köpte 2 bitar tyg.

Sen började stryka- och vika-in-eran. Väldigt mycket effektivare än  broderandet, som jag va väldigt nöjd med att slippa, men ända inte helt optimalt. Dessutom skulle de ju inte vara i evighet, de sma C'na. Efter flytten till Tyskland oktober 2005 sa började jag leta efter affärer att sälja mina grejer i här. Jag hittade nagra lämpliga som var itresserade men de ville även ha sma lappar pa kläderna, papperslappar ocksa. Och undrade vad mitt märke hette. Hmmm, jag kunde ju inte bara heta C... Sa da började jag spåna (var tvungen att lana ett å där sa att ni inte tror att jag spanade)pa nat namn. Som saklart skulle innehalla det där C'et pa nat sätt. Nu när dom satt överallt. Av nan anledning hamnade jag ganska snabbt pa "c pa fan". Men da hade kanske nagon känslig människa tagit anstöt. Sa da var det "C pa mig" ett tag, innan det förkortades till endast C mig, kort och koncist! Och jag är ju svag för ordvitsar... Fast nu har jag börjat skriva det sammanskrivet, Cmig. Det funkar enklare med sökningar pa nätet da.

Ja just det. Det fortsätter ju lite. Jo, det där tyget började ju sa smaningom ta slut. Och jag var ocksa mäkta trött pa allt pill med dem. Bade trakiga förberedelser i form av stryka och vika och sa var de ocksa luriga att sy pa snyggt. En lite revolution var när jag bytte fran svart till orange trad vilket gjorde mitt jobb ungefär dubbelt sa mycket lättare. Och sa blev det snyggare ocksa. Men allra bäst var ju när jag fick nya. Först skulle de designas. Jag ville ha texten och nan liten bild. Först var jag inne pa rävar, de gillas ju. Men sen tänkte jag att en liten Jörg ju var mycket personligare och trevligare. Dessutom passade ju namnet och bilden väldigt bra ihop, fast det är lite av en efterkonstruktion. Den nya designen skickades hit och tre veckor senare hade jag mina första nya loggor hos mig. Vad lyxigt och proffsigt det kändes! Glänsande fina sma etiketter med min Simon pa! :) Och saa mycket lättare det är att slippa vikjoxet, bara sy pa. De har redan fina laserskurna kanter. Det enda dumma är att männskan som säljer dem verkar lite trög. Första gangen var hälften helt snett skurna. Men jag fick nya efter nagra dagar efter klagomal. Och sist, för nan vecka sen fick jag fel färg. De var knallorange istället för lite diskretare orange-brun som jag ville ha. Det var bara att skicka tillbaka och fa nya igen. Men de 2500 som jag har nu ska väl förhoppningsvis räcka ett tag innan jag maste slass för att fa de rätta igen. :)

Dessutom fick jag besked fran min mamma för ett par dagar sen att min registrering av varumärke hos PRV har gatt igenom!! NU kan ingen sno vare sig bild eller namn! Fiiint!

första
Det första C'et pa min mössa som fortfarande är i bruk och vid gott mod.

gammal
Kangaloggan med svart trad.

massa  kanga c
Produktion av Kangaloggor

C´n i tanzaniaskal
Loggförrad

bara orange
Med orange trad.

C-förslag
Skissblocket efter namntänkning.

fel
Den som blevfel-knallorange! Jag har varit tvungen att använda nagra ända eftersom de rätta tog lite tid pa sig.

nyaste
Tadaaaaaa!!!! Nu är det de här som gäller! Känns som om jag är nöjd sa.

Da haller jag där och önskar alla en trevlig dag!


Fredag morgon

Tja, man far ju allt ta och uppdatera med halvjämna mellanrum sa att publiken inte tröttnar ;) Just nu känner jag mig lite mör efter en hel natts syende, men nagra ord blir det i alla fall. Vilken succé det var igar pa tradera! Jag hoppade in i en chatgrupp ett tag och vips sa var det budat för 1500 pix nästan! Passar fint nu när jag maste kasta iväg ännu en beställning till American Apparel. Det har samlat pa sig lite önskemal som maste tillgodoses. Och sa vill Oiidesign ha en hel massa ocksa. Igar anlände förresten äntligen de rätta loggorna! Jippihurra! Trodde att det skulle ta mycket längre tid. Sa natten har delvis ägnats at att sy pa dem pa alla nytryckta väntande plagg eftersom alla gamla var slut.
Senare idag blir det spännande. Jag ska hälsa pa hos en nyfunnen kompis som har 2 döttrar 2 och 4 ar gamla. Da ska saklart en massa grejer tas med och dom far modella. Jag har ju inte känt nagon med barn som är äldre än Simon här förut, sa det har inte funkat med provning av mina större grejer. Har suttit och kämpat med en brun luvtröja med randig luva som ocksa ska fa sig en provning. Planen är att bilder fran det hela kommer i nästa inlägg.

loggor
Här är 2500 st Cmig-loggor. Dom ska väl räcka ett tag va?

i gubbbyxor
Dagens outfit är ju populärt pa bloggar har jag märkt. Sa här kommer Simons. Fast det var ju gardagens.

mamma o rävling
Mamman och Simonen. Mmmm, mössa funkar i alla väder, även inomhus.

polkaklänning
En karl i klänning, finns det nat snyggare? Den här är färdig för leverans! (Klänningen allta, inte mannen i den da)

Nu ska jag knapa vidare ett tag.
Bis bald!

Byxor i massor

Brada dagar. Man ska hinna sa mycket.... Jag ligger fortfarande lite back pa beställningsfronten men betar av dom en efter en. Ett stort paket skickades till Norrland idag i alla fall efter lang talmodig väntan. Och sa som vanligt en nagra traderapaket. Dessutom blev ett par langdragna byxor äntligen färdiga- nastan i alla fall. Det ska nog vara en ficka pa ocksa. En fin liten bonus är att det finns massor av knappar uppe pa hängslena. Sa jag inbillar mig att dom är superpraktiska och haller jättelänge. Ska bli spännande att höra vad köparen säger. Det kommer bild pa dom här.

jeansen pa bordet

simon i jeanshängselbyxor i köket

Tänkte passa pa att lägga upp en byxkavalkad ocksa. Här har ni! :DSadärja. Ha det sa fint alla!

Nytryckt

Nu har det saklart tryckts i massor! :) Dan har gatt at till att ösa upp massa färska saker pa tradera. En Fiat Polski-luvtröja har redan blivit budad pa, trevligt!

De färgglada linnen blev hur bra som helst! Jag vill ha alla! Hehe. Sa himla kul att jobba med lite mer färg, det är jag inte van vid. Jag försökte mig pa stig pa de ribbade linnena ocksa men det blev ingen höjdare sa jag far väl rea ut dom pa tradera sen framat sommaren.
Fiatlinnen i mysiga färger

Oj, nu blir det ju bara Fiat Polskibilder märker jag för här kommer en till, Simon fick posera i en ny röd tröja och olivbyxor med gul mudd. Det blev finfin kombo.
olivbyxor o röf fiat polski

I leveransen fanns det lite ekologiska grejer ocksa. Jag testade med bodysar och mössor och dom är hur fina som helst. Trevligt med naturvitt. En san blev ocksa upplagd idag.
kiklingbody ekologisk

Och sa matchande mössa till det saklart!
ekologisk kiklingmössa

Nä, nu ska jag baka äppelkaka. Önskar alla en finfin kväll! /Lotten

Den är här!

Javisst! Nu har den kommit. Igar vid middagstid ringde det helt oväntat (jag trodde att det skulle dröja längre) pa porttelefonen och där nere stod en gubbe som ville in med tva stora lador. Det var verkligen oväntat eftersom jag var iklädd ett par tjusiga poplangkalingar med mycket knän i, hehe. Tur att man bor tva trappor upp sa detta hann atgärdas innan man var tvungen att se nat sanär representabel ut.  Nästan alltingsom jag hade beställt var där. Det är ju nästan alltid nat som saknas, men det hoppas jag kunna atgärda nästa gang. Det blev massor av röda, bruna och vita grejer. Även lite grönt, orange och naturvitt. De sistnämnda var de ekologiska sakerna och precis allting var hur fint som helst! Och sonens lycka var total när han fick dra fram sakerna ur ladorna som stod pa sängen. Min lycka var da lite mindre total när jag senare pa kvällen ägnade trekvart at att sortera och vika ihop allting igen, men men, det var det ju värt! Vad gör man inte för en glad son? :)
Bilderna blev jättesuddiga eftersom jag ogillar blixt och ljuset inte var nan höjdare. Men man kan ju se lite av stämningen ända.

röd tröja o bruna byxor
Här provas byxor och en röd tröja.

brun dress o kalsong i sikt
Luvtröja och matchande byxor. Observera de tjusiga kalingarna pa sängen. Oooooi sa flotta dom är. (Även pa) Var bara tvungen att provbeställa dom.

simon gar loss i leveransen
Röj bland kläderna

röd mössa o tröja
Röda mössor fanns det ocksa.

Det har tyvärr inte hunnit bli nat tryckt pa det hela ännu. Har ägnat natten at att komma igen pa byxfronten. Folk är ju som tokiga i dom pa tradera :) Kulkul!! Nu ligger det 2 st i stl 104 och väntar pa att läggas upp. Maste fixa schyssta bilder pa dom först bara. Kanske nan som kan tänkas vara intresserad? Jag nämner inga namn ;)

Jag ringde förresten till stället där jag beställer loggan igar ocksa, och hon erkände att det var hennes fel. Phu! Jag var rädd där att jag hade missat nat och det gjorde ju inte saken bättre att jag hade hunnit kasta var mailväxling. Men nu ska dom felaktiga alltsa skickas tillbaka och jag far nya. Men först nästa vecka vilket är attans eftersom dom jag har börjar sina. Sa jag far ta och använda nagra knalloranga. Dom funkar rätt okej pa en del färger.

Nä, nu tänkte jag hinna sova en liten liten lur innan det är dags för dag.

/Lotten

Nytt ar

Just det. Nu är jag tillbaks efter julande och vilande och allt det där. Vi tillbringade julafton och nästan hela veckan efter i Würzburg hos Simons farmor och farfar och det var saaaa skönt. Fint med barnpassning och utsovning :) Dumt nog resulterade allt detta slapperi i en otrevlig och intensiv insjukning sista dan, dvs dan innan nyar. Blä. Det var riktigt illa nagra dagar med kulmen pa självaste nyarsafton, men nu är det bättre igen. Jag har inget jättespännande att skriva idag eftersom jag inte har hunnit göra sa mycket ännu. Men efter att ha läst Mammamias inlägg om att jag borde komma tillbaka blev jag ju sa glad att jag visst var lite saknad sa ni far ett nonsensinlägg i brist pa annat :)

Här kommer först och främst den utlovade bilden pa min tysk i sin nya tröja. Han blev jättejätteglad och superöverraskad :) Tycker att det börjar bli dags att tvätta den nu bara, hehe. Den har suttit pa manga ganger sen uppackandet!

Christoph i julklappströjan

Och sa Simon i full fart vid klappöppnande. Han har precis mottagit en tjusig trälastbil med klossar och en pyjamas fran moster.
julsimon

Var ju lite i valet och kvalet där ifall han skulle fa uppleva sin livs andra julafton iförd galet mycket polkarandigt eller köra pa den lite flottare linjen med svarta manchesterbyxor. Det blev manchester men här kommer ända den andra möjligheten för den var ju ocksa rätt sa trevlig.
polkabysor o mössa

Mmmm, och sist men inte minst. Lite reklam för en urtjusig kiklingbody som lades upp pa tradera igar. Nu har jag bara 2 poäng kvar till ny stjärna, tjoho! :)
kiklingbodyn


Och dom här tjusiga kreationerna i olivgrön velour ligger ocksa ute. Mössan och byxorna alltsa.
olivkläder och räv

Jag maste fa morra lite ocksa. Mina Cmig-loggor är nästan slut och förutseende som jag är (alltid...not) sa beställde jag nya innan jul. Det är nämligen 3 veckors leveranstid pa dom. Passade pa att dra till med 2500 stycken ocksa när jag ända var i farten för att fa slippa befatta mig med dom pa mycket länge. Men nej! När jag hämtade ut paketet pa posten igar sa visade det sig att alla hade fel färg. Grrrrr! Trögon! Inte kul. Hoppas dom fixar nya at mig illa kvickt. Trist att det nästan alltid blir nat fel när man beställer grejer. Naja. Den nya tröjleveransen är pa gang i veckan i alla fall hoppas jag. Far se fram emot den istället!

Ha en finfin dag!
/Lotten


RSS 2.0