tygkassar i trädgården

Lite nya färger, lite nya motiv, mitt lager av tygkassar fick modella förra veckan. Både på stol, vägg, staket och tvättlina.


De är gjorda av 100% ekologisk bomull och producerade under trevliga förhållanden i Turkiet för att sedan bli handtryckta av mig.

Måtten är:
bredd 36
längd 41
längd på handtagen 62

Pris: 120kr

De är väldigt bra följeslagare när man går och handlar och även en mycket bra sak att ge som present för den passar ju alla. Jag var nyligen på en fest och det låg tre stycken i hallen vilket tyder på att jag själv gillar att ge bort dem samt att personerna som får dem gillar att använda dem.


Och vad är det för något jag har på benen? Kan det vara ett par ekologiska manchesterbyxor utan benmudd i auberginefärg? Återstår att se i ett annat inlägg..

Grenugglorna

Det har gått åt många grenugglor på sistone och när jag tryckte nya senast upptäckte jag att det ju blir ett helt träd när man har många och staplar dem på tvättställningen under torkningen.


Den mörkgula omlottT-tröjan får nog utnämnas till bestseller, men jag tror att det beror på att Mika är så snygg på produktfotot. Den naturvita med bruna muddar är en specialbeställning. Så kan den också se ut.


Även vuxna kan numera klä sig i uggla. Den här är ny. Ekologisk och rättvis bomull såklart. Och ljusgrå. Och lite figursydd. Och i stl S, M, L och XL.


Förresten så blev det påfyllning av de klassiska naturvita långärmade living crafts-tröjorna idag. Alla storlekar var slut utom en och det går ju inte. Tråkigt nog kan jag inte beställa de mörkblå och lila längre för det sitter ett litet fånigt fågeltryck nere i kanten på dem numera. Än så länge finns det kvar av Gunnartröjorna med orange, men i en del storlekar har jag bara en.


De nyanlända naturvita kommer snart att fyllas med ugglor, cyklar och annat. Och kiklingar, för det är beställt, och det är dags för andra omgången färg....nu!

TANDEM på Tröjor!Tandem finns numera inte bara på vykort utan även på tröjor (och lite annat). Det har tagit lite tid eftersom jag inte blev helt nöjd med hur trycket blev efter första omgången rambelysning. Stigs ögon försvann nästan helt och för den flerfärgade versionen blev det för pluttigt. Efter att ha omarbetat förlagorna fick jag mina ramar igen i fredags och helgen har ägnats åt tryckande och nu kan jag stolt presentera mina två favoritfåglar på mitt favoritfordon!
Det finns förresten två varianter. En i femfärgstryck som är lite större och en aningens mindre som bara kan tryckas i en färg. Den mindre får plats på bodysar också vilket den stora inte gör.

Min vana trogen vräker jag på med massor av bilder


ekologisk mörkgul body 68, 74, 80, 86


röd långärmad body 68, 74, 80


grön t-tröja 68/74, 80, 86


ekologisk varmgrå t-tröja 68/74, 80, 86 (tröjan på bilden har har fått lite klumpigt tryck, det är stl 86 och man får den för en hundring)


vit långärmad tröja 68/74, 80, 86


grå långärmad tröja 68/74, 80, 86


orange ribbat linne 68, 74, 86/92, 98


ekologisk naturvit t-tröja 86/92, 98, 104/110


ekologisk svart t-tröja 86/92, 104/110


grön t-tröja 86/92, 98, 104/110
Inte samma som Simon har på sig ovan! Den han har på sig är en ny modell, aningens mörkare grön och ekologisk. jag har dem i upp till stl 122/128 och fler bilder kommer.


ekologisk naturvit långärmad 104, 116


ekologisk lila tygkasse


ekologisk blå tygkasse


mörkblå vintagetröja dam M
ekologisk brun herr T-tröja M, L, XL

byxor i 100% ekobomull (förutom mudden då)


Ett par mjuka byxor i ickevelour..! Ja minsann, det är det. 100% ekobomull (GOTS-certifierat) i sweatshirttyget och mudden har som vanligt några procent lycra i sig. De kan såklart även göras med någon av alla de andra muddfärgerna jag också har. Här syns den 89centimeterlånga Mika i stl 98, lite att växa i alltså.


Foxfibrerandigaljusolivnaturvita-petrol byxor! Även här är tyget 100% ekobomull. Och byxstorleken är 80/86.

Några fler bilder från samma fotografering.
2 specialare

En vän till mig ville ha specialtröjor till sina 2 kollegor. Han jobbar i en hjälporganistion som samlar in böcker för att sedan transportera dem till andra delar av världen där de behövs bättre.
Min uppgift var att göra en tröja med en som tar böcker från barn och en som ger böcker till barn (för att matcha kollegornas arbetsuppgifter). En kvälls skissande och finritning resulterade i det här.


Tryckta på ekologiska och rättvisemärkta tröjor såklart.

lockbete


Glöm inte att idag, söndag, är sista dagen att lägga vantarna på något av lockbetena i rabatten!

ekologisk guldig sammetskjol

Här är min nya kjol. Det är en ekologisk sammetskjol med petrolblå mudd och mörkblå sömmar.Och så den här bilden också för ett helhetsintryck.


Den kan såklart även beställas och sys då upp efter mått.
Pris 650kr
Guldigt Sammetstyg: 100% ekologisk bomull
Muddtyg: 93% ekologisk bomull / 7% lycra
Fickform: rund eller fyrkantig, och på höger eller vänster sida.

muddfärg är valfritt, andra som är flotta till det guldiga tyget är lila, svart, brun, foxfibre beige och foxfibre ljusolivgrön


simon katt

Jo, jag gick visst händelserna lite i förväg och annonserade Rosenmontag och den årliga utklädningen redan i Februari. Men så var inte fallet i år, det hela hänger ihop med påsken, och eftersom den är sen var också Rosenmontag sent. Fast idag var det dags! Dagis hade utsett djur till årets tema och den stackars Simonen behövde flera veckor på sig innan han lyckades bestämma sig för vad han helst ville vara. Det var först i fredags vi fick ett definitivt beslut, och han ville vara en svart katt. För då är man ju både katten Jansson, den strandsatta katten uppe i trädet i Bu och Bä får besök, katten Sock i Kurre kommer bort, en av katterna i Petters 4 getter med mera med mera, litteraturreferenslistan blev lång och övertygande.

Gårdagen ägnades av mig och Simon till kostymfixande. Smidigt nog kunde vi återvinna både byxor och tröja från förra året, och till det syddes öron, svans, vit mage och vit tass.Efter frukosten imorse kastade han sig i sin nya kattstass och när han var klar ville han gärna måla sig ett flott kattansikte också. Jag trodde att jag skulle behöva rycka in och styra upp, men han klarade det helt galant själv, och det var en riktigt stolt katt som åkte till dagis imorse.vårrabatter!

Dags att rensa lite i lagret igen. Så följande grejer kostar just nu mindre än vanligt, gäller 1 vecka framåt.

gröna och orangea t-tröjor stl 86/92, 98 och 104/110, jag kan trycka andra grejer på dem också.
100kr (låt er inte avskräckas den gröna fiat polski bilden, den har fått lite ful färg)


alla grå och rosa t-tröjor stl 74/80, 86/92, 98/104
100krsmå mössor
alla rosa, röda, ljusgula och svarta stl 4-18m
70krrosa, röda och naturvita fiat polski omlott t-tröjor stl 68/74, 80, 86 (naturvit ej i stl 80)
70kr


de tre sista trekvartärmtröjorna, alla i stl 80
100krAlla små velourbyxor i färdigabyxkategorin. frottébyxorna och velourshortsen också.
190kr
olika färger i stl 56/62, 68/74, 80/86, 92, 98, 104, 110
till exempel de här
Och jag försöker igen, vuxentröjorna för nu endast 45kr, obs, gäller inte hela listan.

Oftast finns bara en av varje grej..!

tusen tandemcyklar


Igår kom det tusen tandemcyklar hem till mig.

De är tryckta på återvunnet papper och man kan skicka dem vidare.


familjeprojektet Stegspel

Här i Tyskland finns det ett klassiskt spel som kallas Leiterspiel, översatt blir det stegspel. Vi tänkte att vi också behöver ett, men istället för att gå och handla ett så gjorde vi ett eget av material som vi redan hade hemma, och alla hjälpte till.

Först gjorde vi 100 guldcirklar och klippte ut.
Några dagar senare tog sig den manliga delen av familjen an att fixa ihop ett stiligt kollage att ha som bakgrund.
Ähum, någon månad senare ritade jag äntligen dit siffrorna och redan nästa dag gjordes stegarna med borr och tråd.
Sedan letade vi fram några lämpliga spelfigurer och rånade yatzyspelet på en tärning.


Reglerna är enkla, först i måln vinner, och hamnar man på en ruta med stege måste man följa den. Vi har hunnit spela flera gånger och idag kom jag på rävlingarna med att spela själva, troligtvis med något modifierade regler.

RSS 2.0