Kofta

Tänkte bara visa den här tjusiga


och vad kan det vara på ryggen av den tro?

Javisst, en rävling!
  
  

I somras beställde jag ett grönt linne i samma material som hade så fin färg. Det hamnade en gråsugga på det och Mika är dess ägare.
  
Materialet heter tri-blend och skiftar lite i färgen. Den består inte av enbart bomull utan det här: Tri-Blend (50% Polyester / 25% Cotton / 25% Rayon) Vid tvätt har jag märkt att den noppar sig aningens mer än annat, men det känns ändå acceptabelt och bilden här ovan till höger visar Mikas linne efter massor av tvättar så att man vet vad man ger sig in på.

Själva modellen är ny i barnstorlek hos american apparel och eftersom kofta är ett favoritplagg i min garderob så fanns det ju ingen tvekan om att några skulle tas hem på prov. Alltså beställdes ett grått i stl 6 och ett i färgen evergreen i stl 4 och dessa förgylldes sedan med en rävling och en gråsugga. Hmm, hur ska storlekarna översättas? Den grå är ju aningens stor till Simon så den får nog heta 104. Och den andra passar Simon rätt bra, fast inte superlänge, så 92/98 kanske? Helt klart för stor för lillebror i alla fall som för övrigt fick stå i fönstret för att motverka ivägspringning under fotograferingen.
Ifall någon känner sig lockad så är det bara att säga till, funderar på om jag ska ta hem en hög. Pris kommer att bli 260 kronor och den gröna är redan till salu. Den grå kommer Simon att inviga på dagishöstfesten i eftermiddag som vi ska gå och baka äppelkaka till nu! :)


Ny VelourFärgKarta!


En ny velourbyxfärgkarta är gjord! Den vägrar dock att bli snygg här i bloggen, så ifall man vill ha en är det bara att maila så skickar jag över en mycket flottare i pdf-format. Byxor är som vanligt beställbart och kostar 220 för stl 56/62 och 68/74 medan 80/86, 92, 98 och 104 går på 240 pix. (större går också att ordna om man frågar snällt) Och man får välja färgkombination helt själv, vilket nog kan bli lite lurigt eftersom det om jag har räknat rätt finns hela 484 olika möjligheter! :) Vuxenbyxor sys upp efter mått, eller standardstorlekar S, M och L, och de kostar 400. Här kommer senaste tidens byxor som lite inspiration. Allra längst ner även vuxenmodell i rost och mörkgrå, dock är de lite långa på mig.Fler orangea Gunnars


Lagret av de lila och mörkblå Living Crafts-tröjorna är påfyllt och finns numera i stl 80, 92, 104, 116 och 128. Det är förresten min överstättning, i tröjorna står storleken större angivet, men då blir de alldeles för små. Simon som numera är prick 98 cm lång ståtar t.ex i deras stl 116 på bilderna, dvs min 104. Mika har rasat iväg till hela 76 cm passar fint i deras 92, alltså 80 i mina ögon.

Den orangea Gunnar Gråsugga har också hamnat på andra plagg och han verkar trivas bra på flera färger.

Apropå Gunnar, jag lade upp den här på tyska dawanda för ett litet tag sedan, och ungefär tio minuter senare var den såld. Det var snabba ryck...!


ChickenpoxLeverans


Såhär ser senaste Chickenpoxleveransen ut i tornformation. Den innehåller massa fint, bland annat de här ekologiska grejerna. Man kan t.ex klä sig i senapsgul eller grön ekologisk Fiat Polski från storlek 68 och ända upp till 110.  Ifall man bor i närheten av Chickenpox som ju ligger på söder i Stockholm tycker jag helt klart att man bör ta sig en sväng dit, massor av fint och ungefär världens trevligaste butiksinnehavare!

  
  

Jag hade lite tur också. När jag fick min beställning från American Apparel så saknades det två tröjor, det händer ibland att allt inte kommer med en gång och då dyker det upp senare, fast man vet inte när. Just när paketet var färdigpackat och jag var redo att gå till posten så fick jag ett mail där det önskades ett par byxor till. Dessa syddes, och under tiden ringde det på dörren och ett litet paket anlände med saknade tröjorna som det snabbt hamnade snigelkottar på. Alltså var det en komplett beställning som åkte iväg några timmar senare, smidigt. Dessutom min allra sista som tjugonioåring.


Stig och Beata


Stig och Beata är bland mina äldsta tryck med sina snart 5 år. Nyligen fick jag ett specialuppdrag av en heltrevlig stamkund att göra soffkuddar till henne av det gamla skatparet, och de blev färdiga idag.
  

När man ändå är igång med flerfärgstryckning brukar jag passa på att göra några till, så de här tillverkades också.
  
  

Detaljbilder:
  

Och såhär glada blir de båda fåglarna ifall de får lämna Cmig-verkstaden tillsammans:04:53

Idag kunde jag konstatera att en orange Gunnar Gråsugga gör sig bra på både mörkblå och lila långärmad ekologisk tröja!
Efter att ha varit sjuk i nån vecka har att-göra-listan växt sig lång, jag håller på med en stor affärsbeställning till stockholm kombinerat med en smärre anstormning av privatkunder, och så lite till..:) Men nu får det räcka för idag. 04:53 och gonatt!


RSS 2.0