hemma från Irland

   
Irland var helt underbart trevligt!! Jag hann med att besöka både Dublin, Belfast, Galway, Cork och lite däremellan på en vecka. Mycket buss och bil genom grönt lummigt landskap i trevligt sällskap, inte fel alls! Vi lyckades även nästan köra vilse sent en kväll med oväntat tvärstopp (gissa vilken bild), gå i trollaktig skog, nästan blåsa iväg vid atlanten, bada vid samma ställe, kolla på keltiskt kyrka, spana på mäktiga klippor, picknicka i fin gammal stenformation m.m.
   
   
  

Samma dag som hemkomsten, som var för ungefär en vecka sedan, vankades det fyraårsfödelsedag också! Vi packade muffinsar och paket och gick ut i parken efter dagis. Den fina kalasiga tröjan kommer från Bonkelimini. Min stackars kamera har inte varit sig lik sen den där väldigt blåsiga dagen vid atlanten, lite dassiga bilder, hoppas den återhämtar sig snart.
  

Utöver kalas har det mest blivit en hel massa velourbyxor sedan hemkomsten. 
Bland annat de här till cb kids.

En hel del randigt alltså, fint!

När jag redigerade produktbilder igårkväll upptäckte jag den här roliga likheten, kolla fotpositionen på de båda sönerna! Mika ståtar i sina egna, ett par 68/74-or, favoriter i garderoben sedan i julas. Och Simon har iklätt sig ett par 98.or.


Annan flott byxkombo som fotograferades vid samma tillfälle är knallorange med gulorangerandig mudd, då kan man se ut såhär:

 

Inlägg nr. 200


En kik på statistiken har just skvallrat om att det här är mitt tvåhundrade inlägg, så då får man ju anstränga sig lite extra. Därav en osnål resumé av senaste veckans bravader.
Ett gäng små snigelkottmössor har tryckts, fotats och lagts in i bloggen, flera stycken ekologiska. Det börjar bli löjligt många färgkombinationer med snigelkott nu.. men vad göra? jag måste ju testa nya fina färger :) Här har Mika också testat någraLite foton från produktfotograferingen, samtidigt visar Simon vad man kan göra med en sax, gamla målningar och en vit vägg.
    
Den som är skarpögd ser att det är en senapsgul ekologisk stig T-tröja han har på sig. Den är beställd av unga herrn eftersom det var skralt i t-tröjehögen hos honom. Färg och tryck har han själv valt. "Mamma, jag har ingen tröja med det trycket". Jag valde för ovanlighetens skull att skippa färgen och bara ha Stig i svart kontur, och när jag ändå var i farten testades det på några grejer till. Hmmm, vad är bäst egentligen? En färglös Stig med tydlig form och struktur eller den lite färggladare?Den varmgrå haklappen är väldans snygg, men oj vilket felköp, efter att ha skärskådat fakturan i förrgår insåg jag att den minsann kostar hela 100 pix i inköp.. gnn, blir nog inga fler sådana, men slå gärna till på de jag har.

Några nytryckta grejer till:Och så kom det hem en leverans från ekologiska Living Crafts med nya färger och modeller. Det har hunnit hamna några rävlingar på dem (och annat) än så länge, men mer ska testas. Nytt är att de numera inte bara har naturvita kläder i sitt sortiment som är enfärgade och därmed lämpliga att trycka på, utan också lila och mörkblå. Dessutom en ny modell på babytröja, med knappar på axeln. Den har de tryckt storlek, logga och några blad på insidan som lyser igenom pyttelite på baksidan, men det är inte så farligt tycker jag.

nytryckta rävlingar på tork


ramen till det ljusbruna på rävlingen, det behövs en ram till varje färg, mycket inpassande och tvättande..

Mika fick testa den där nya modellen, värt att notera är att storleken minsann stämmer!! Inte ofta det händer, det är en 86/92 den lilla nästan-15-månaders har fått på sig och med uppvikta ärmar.


Provas görs också ett par nysydda jeans med knälappar, men eftersom det redan var kväll och dåligt ljus blev det bara suddiga bilder.
   
Här syns de bättre, och symaskinen har inte bara tillverkat dem utan även tre stycken till, och så här ser de ut när de ligger och vräker sig i solen innan packningen.
 
Andra bilden är en leverans som gjordes till Lime Trees här i Hannover. Det har varit stor åtgång på mössor och små velourbyxor under min frånvaro i somras så nu var det dags för påfyllning. En trevligt grej med kommisionsförsäljning är att man tar det man har färdigt hemma så det var bara att ta fram lite ur lagret och ordna etiketter. Fast de tog snabbt slut så jag fick göra nya. Tyvärr missade jag frånvaron av cyan i skrivaren och det resulterade i en helt annan färgskala än i vanliga fall. Fast Simon tyckte bara att det var bra att jag fick göra ännu fler för då kunde han fortsätta med sin plåstertillverkning, "mamma, skär fler remsor". Efter etikettjobbet blev mina imaginära sår omplåstrade av doktor Simon innan vi traskade/träcyklade iväg till affären med leveransen.
 

Här är första testet med ett av de nya muddtygen,
   
velour i petrol och mudd i lila-petrol(fast inte exakt samma nyans som velouren), lyckat! Bredvid de blå byxorna tronar en stass till en purfärsk bäbis som kommer att passa om ca 4 månader. En vit snigelkottbody, ett par orangea velourbyxor med bruna muddar samt en snigelkotthoodie. Den där bruna sniglekottsjackan är en storfavorit här hemma, Mika fick en som nyfödd och den var så omtyckt att han fick en likadan två storlekar större när den hade blivit för liten. Ett underbart plagg helt enkelt, jacka utomhus på sommaren men också inomhus eller under andra grejer sen när det blir kallare.

Nu sängen! Om 12 timmar ska jag nämligen sitta i ett flygplan mot Dublin, och innan dess tänkte jag hinna sova, packa lite till och åka tåg till Berlin. En veckas påhälsning av irländska som jag träffade på vandring i Spanien för 6 år sedan, kul!


lurig pumpa och nya muddfärger


Idag kom det hem ett paket med lite ny randig mudd, hur fina som helst! Lila-petrolrandig och rost-limerandig. Här några förslag på kombinationer, men det finns ju många fler.

Dessutom fick två andra nya muddfärger vara med på den första bilden som inte har hamnat på kort förut, lila och rost. Jag har inte så mycket av dem, men det räcker till några specialönskemål.

Förut hade jag bara ett tyg som var orange, men numera finns det ju två orangea nyanser och jag har länge brottats med vad de egentligen ska heta. Den mörkaste var först, och då var det ingen tvekan om saken, det var helt enkelt orange. När sedan den ljusare mjukare orangea färgtonen beställdes hem några år efter den första så var frågan vad den skulle heta?? Det har varit gulorange, lejongul och annat, men jag har inte varit helt nöjd med någon av dem. Därför drog jag in min granne, tillika sömmerska och färgguru i arbetsrummet för några dagar sedan. Det var t.ex hon som bara efter några sekunders tänkande visste att mitt mystiska gröna tyg var smaragdgrön. Vi pendlade mellan curry, mandarin och apelsin innan hon slog fast att det var pumpa det handlade om. Jag ilade snabbt till köket för att kolla om hon hade rätt, och minsann, det var på pricken! Men, efter att ha vridit pumpan ett halvt varv stämde det precis lika bra på det andra tyget.. ingen bra jämförelsepumpa med andra ord :) Till slut kom vi fram till att det bästa är att döpa den nyaste ljusare tyget till orange, helt enkelt, och det andra får heta knallorange, för det är ju allt lite lysande. Sluthattat på den orangea fronten nu alltså!
   

Och för den som blir nyfiken på vad min väldigt trevliga granne gör så kolla in hennes engelska blogg här: Rani Pink. Hon har också en egen affär/ateljé alldeles runt hörnet där vi ofta hälsar på.

Nu väntar ett par orangea (just det, orangea var det) små byxor på att bli sydda och få bruna muddar på sig, ja och så en hel del annat också.


Nygammalt

Phu, nu har alla de där nygamla grejerna från den malmöitiska källaren fotats och lagts in i SHOP. Flera finns endast i ett ex, däribland plaggen med Jörg, de flesta Kiklingar, Rävar och den ljusoliviga våfflade Fiat Polski-tröjan. Jag har inte kunnat vara helt snabb de senaste dagarna, mannen har nämligen skadat foten och hoppar på kryckor, så det är jag som sköter alla grejer som man behöver två fötter för, och det är ju en del..


Och nu ska jag klippa till byxor innan läggdags, en hel del jeans och manchesterbyxor har nämligen beställts.

RSS 2.0