nya tyger


Idag kom det ett trevligt paket till mig, fler ekologiska tyger. Det har varit god åtgång på petrol-bruna dambyxor så jag tänkte att det är bäst att ladda med några meter till. Och så en ny lila velour och några nya muddtygsfärger, knallgrön, röd och mörkorange. Ska bara tvätta lite nu då, nuförtiden tvättar jag alla tygerna innan jag syr.

shorts till hela världen?


Idag har jag sytt shorts för att motarbeta grådassigheten utomhus. Jag lade in dem ganska långt ner i färdigsyddkategorin. Det kan ju vara så att det finns någon som vill slå till redan nu inför sommaren eftersom det är de sista tygerna i just de färgerna. Eller så kan det ju finnas folk som bor i ett varmare land än Sverige och har ett större shortsbehov, och då har jag en bra nyhet. Portot kostar numera endast 30 kr till hela världen!! Javisst! Efter nyår ändrade tyskarna portopriserna. Det känns lite galet att det är samma pris att skicka en t-tröja till Skåne som att skicka ett par vuxenvelourbrallor till Australien, men så är fallet.

Bilderna är från sommarens Irlandsäventyr. Den första är tagen en av de få dagar som vi faktiskt fick använda shorts, men eftersom Simon är en stor idol (och designer) av detta plagg låter han sig såklart inte stoppas av lite kyla. Det finns ju knästrumpor och luvtröjor.


Sonntag


Idag var det minsann hela 12 grader och det sken in lite sol i arbetsrummet. Jag passade på att tvinga familjen att modella för mig i några av byxorna jag hade sytt dagen innan.

Den sista turkosa manchestern har blivit två par byxor, ett par i stl 92 och ett par i M. Och så har en liten snutt vällagrad stretchfrotté fått bli tre par likadana byxor i olika storlekar. Brun tröja är mycket flott till alla byxorna.De färdiga byxorna hittar ni som vanligt i färdiga byx-inlägget. De flesta byxor där finns bara i ett exemplar, jag håller ju på att rensa i tyglagret.

Dessutom fick jag äntligen lite hyfsade bilder på den ekologiska dam Gunnar-hooden som har legat här länge. Finns i S, M och L. Eller, snarare fanns, 20 minuter efter att jag hade fått in den på tyska dawanda var L redan såld. Det finns också tre stycken Herr Gunnar, de är inte ekologiska, men däremot utan luva och utan dragkedja fram. Ja och så hoppade jag i ett par cerice-grå velourbyxor också


ladda med Linnen!


Istället för 135 eller 150 kan man en vecka framåt handla ribbade linnen för 95!! Och till och med ännu billigare för storlek 68-80, de kostar nämligen bara 65!

De här linnena är så himla bra. De är perfekta att ha under långärmade tröjor eller koftor nu på vintern, de kan dessutom öka ett plaggs användningstid ifall det har blivit lite för kort, linnet hjälper till att förlänga. Då är det ju också trevligt ifall man har ett sådant med ett tryck längst ner som då får titta fram. Ja och sen när det blir sommar är det bara att kasta av alla långärmade tröjor och använda linnet som det är. Storleksmässigt kan den 108-cm-långa Simonen fortfarande använda sitt stl 98.

ekovelour


Jag har några nya velourer. 80% ekologisk bomull och 20 % polyamid. Till det kan man ju använda ekomudden och då kan det se ut såhär.


petrol/brun                           grön/petrol                           mellanbrun/brun

Priset för ekovuxenvelour är 500 pix. Skulle man hellre vilja ha någon av de gamla muddarna till så kostar ett par byxor 470. Sys som vanligt upp efter mått eller standardstorlek S, M & L.

ekologiska, växtfärgade, fairtrade-jeans!


Jag ville provtvätta och greja lite först, men nu är det dags. Jag har ett nytt jeanstyg och rubriken avslöjar ju vad det handlar om. Denimdelen består av 100% ekologiskt odlad bomull som dessutom är växtfärgad och fairtrade. Muddarna är av beige foxfibre, dvs färgväxande bomull, och i dem är det 93% ekologisk bomull och 7% lycra. De här är Simons men man kan beställa sig ett eget par. Simons tröja är såklart också ekologisk. Om man frågar honom vilken hans favoritfärg är blir svaret alla, men jag tror nog att lila ändå ligger i topplistan.

Två stycken par är redan på väg till Sverige. Det ena paret passade Mika bra så han passade på att låta sig fotograferas i dem.De röda muddarna är dock inte ekologiska. Som ni ser så finns det lite ljusa strimmor i tyget. Jag har förtvättat det så att man ska slippa obehagliga överraskningar senare, och då uppstod de på en del ställen. Nästa gång ska jag testa att sy ihop tyget först och tvätta med avigsidan utåt. Färdiga byxor tvättas ut och in och då håller de sig fina. Eftersom det handlar om en ren naturprodukt så är tyget heller inte helt jämt utan det finns små klumpar i tyget på sina ställen, men det tycker jag inte stör. De syns på en del av bilderna.
Jag har ju då också norpat åt mig ett par jeans. De har använts flitigt ett tag nu och tvättas en 5 gånger och då ser de ut såhär:

Jag har ljusolivgröna foxfibremuddar på mina och dessutom en ny tajtare modell. Ruggigt mjuka alltså, man känner sig lyxig i dem. Till skillnad från de små jeansen är ränderna på längden istället för på tvären. De kan såklart även göras i den lite slappare modellen som syns här nedanför.De är  också gjorda i ekologiskt fairtrade jeanstyg. Det är specialbeställt till en tysk kund som ville ha mörkare jeans och är tunnare än det ljusare tyget. Egentligen är de lite för långa för mig, men det går ju ändå.


Pris för små jeans är 500kr, och för stora 1150kr

Muddfärger man kan välja på är:
93% ekologisk bomull, 7% lycra:
lila
svart
brun
petrol
beige foxfibre
ljusolivgrön foxfibre

och röd, men den är inte ekologisk

Denimtyget kommer från Indien
växtfägad
fairtrade
100% ekologisk bomull, GOTS certifierat

Dessutom kan man välja vilket håll man vill ha ränderna på och ifall fickorna ska vara runda eller fyrkantiga.

ett gott nytt och grönare år!Sedan en längre tid har jag inte köpt in några tyger eller tröjor som inte är ekologiska, målet är såklart att ställa om produktionen så att alla grejer är ekologiska. Tygförrådet har trevligt nog lyckats sina rejält på sistone för att lämna plats åt nya miljövänligare tyger, fast på tröjfronten går det trögare. Så jag kör helt enkelt en permanent prissänkning på alla ickeekotrycksaker med ca 10% med hopp om att kunna påskynda övergången lite grann.

Ja och så Gott nytt År också!

RSS 2.0