T-tröja året runt


Det kan man ha tycker Simon, och det tycker jag med! Här i lila ekologisk t-tröja och ett par olivgröna bralls med svarta muddar. Under den polska bilen döljer sig en till, den är brun och befinner sig på en grå våfflad långärmad tröja.
  

Och apropå ingenting alls, här en bild från verkstaden. Ergonomiskt? nej. Mysigt, ja!


Randiga specialare

Jag har några ensamma randiga grejer här som söker nya hem. De här svartvitrandiga byxorna är i stl 80/86 och är de enda som finns kvar i det tyget. Kan bli någons för vanliga 240 pix
UPPDATERING. de svartvitrandiga är sålda nu.

Andra ränder i ytterst begränsad upplaga är de här, rödorangea ihopsydda stl 92 samt ett par i brun-ljusblårandigt stl 80/86, båda väntar på mudd i valfri färg. Vanliga priset gäller, dvs 240 kr för en bralla. Maila mig snabbt som attans ifall någon vill ha eftersom det bara finns de här. Mika lade beslag på ett par i minsta storleken endast några timmar efter sin födsel. De hade olivgrön mudd och han var väldigt nöjd med det.Fler ränder som finns till salu och dessutom på REA är brunvita sådana. Tyget är märkligt, lite manchesteraktigt liksom, inte bara ränder i färgen utan även i själva velourstrukturen och med en del ränder utan ludd. Hoppas det går att tyda på närbilderna, annars kan man alltid maila för bättre bilder. Endast 120 kronor för ett par!! Här kan det skumma tyget ju inte fortsätta att ligga och drälla i alla evighet. Brun och gul mudd är flott, men orange skulle nog också vara fint. Det finns några meter tyg, så alla storlekar är beställbara.

UPPDATERING. Nu finns det bara så mycket tyg kvar av det vitbrunrandiga att det bara räcker till shorts, men det får man gärna beställa!

När jag ändå är igång kan jag ju ta och visa mina vanliga ränder också, gulorange och rödrosa. Än så länge har de bara gjorts med muddar i röd, brun och orange, men fler måste testas.Liten julbonus


Alla som gör beställningar nu innan jul får ett sådant här handtryckt kort med i sitt paket. Ingen världssensation, men ändå ganska trevligt :) Man kan skicka dem, rama in, eller sätta upp på väggen bara som de är.


Jag testade att göra en rävling på hård papp när jag ändå var igång med rävlingstryckeri igår, och den blev fin. Tänkt som tavla alltså. Den här är 25x35cm och kan bli någons för en hundring.

Större Tröjor, 110-146

T-tröjor

varmgrå eko GRENUGGLA stl 8, 10 och 12 år
varmgrå eko RÄVLING stl 8, 10 och 12 år (på bilden bär en 6-åring stl 8, den är som synes lite för stor)
röd 9 UGGLOR 122/128
röd eko GRENUGGLA stl 110/116, 122/128, 134/140 (på bilden bärs 110/116)
grön eko TANDEM stl 110/116, 122/128, 134/140 (på bilden bärs 110/116)
en svart t-tröja 134/140 finns ännu otryckt

Långärmade 
brun med orange GRETA GRÅSUGGA 140/146
brun KIKLING 140/146
svart KIKLING 140/146
svart GUNNAR GRÅSUGGA 140/146
brun 9 UGGLOR 140/146
svart 9 UGGLOR 116/122, 140/146 (på bilden bär en 6-åring 116/122)

MÅTT
T-tröja
110/116 längd: 47 bredd: 32
122/128 längd: 51 bredd: 34
134/140 längd: 55 bredd: 37

Långärmad tröja
116/122 längd: 50 bredd: 31
128/134 längd: 54 bredd: 33
140/146 längd: 60 bredd: 37

Spegel på magen?


Har Mika en spegel på magen? Svaret är nej, har råkar bara stå framför en livs levande rävling i keramik. Jag har beställt den av min kompis Margit Brundin som är grym på keramik. Tyvärr har den fått stå lite i skymundan sedan den flyttade hem till oss i slutet av sommaren, men nu har den äntligen fått den hedersplats den förtjänar, detta tack vare den nya hyllan jag satte upp i vardagsrummet förra veckan. (tog endast 1,5 år att hitta den rätta och få den på plats) Idag var det dags att äntligen fixa lite bra kort av den fina rävlingspyjamasen. Fotograferarplatsen befinner sig bara någon meter under rävlingens nya lya, så det vara bara att lyfta ner. Mika kunde inte få nog av den, det undersöktes, klappades och skrattades. Favoriten var de glänsande strumporna.Och minsann, nu har jag äntligen fått in alla pyjamasarna i SHOP! En Pyjamas är ju nästan ett måste i var mans julklappsskörd ;)

Konsthantverksmarknad


Det har jag varit på i helgen och det var väldigt trevligt. Det hela låg trekvarts bilfärd utanför Hannover ute i ingenstans, så jag var väldigt tacksam att få åka med min kompis skomakerskan dit:
  

Gården det var på var hur fin som helst och innehöll flera lador och hus med utställare.


Såhär såg det ut hos mig. De båda rävlingarna var hemma men jag hade skrivit ut massa fina bilder på dem som lockbete.
   
Det är attans lurigt att hålla reda på alla olika tröjor och byxor som gärna hamnar där de inte bör vara. Det var inte utan att jag var lite avis på min kompis, skorna stod liksom där man hade ställt dem. Men då hade jag ju något att göra mellan kundruscherna.

Jag hade en väldans tur med min granne också. Hon såg ut som en 50-årig pippi långstrump, var urtrevlig, och gjorde roliga grejer av återvunna tyger och andra material. När hon fick höra att jag var från Sverige så frågade hon om jag kunde översätta två bonader hon hade hemma som hon trodde var på svenska. Dessa togs med nästa dag och jag översatte. De hade fått äran att bli del i varsin klänning. Dessutom blev hon så förtjust i mina velourbyxor för vuxna att hon beställde tre par, och de ovanligaste jag någonsin gjort, alla tygdelar i byxorna skulle ha olika färg, tur jag hade med mig mina tyglappar för optimal kombinering.
  


Övertygande sax

Jag var lite tveksam till om kombinationen klarblå mudd och turkos skulle bli bra. Men sen fick jag syn på Simons sax som bor här i arbetsrummet, och saken var avgjord!


Och här syns ovanstående bralla samt två till som är fina med den blå mudden, det handlar alltså om turkos, mörkröd och lila.
  

Annars håller jag på och förbereder mig för en konsthantverksmarknad som ska vara i Celle nu i helgen, en liten stad som ligger några mil utanför Hannover. Här ligger ett rejält berg av nysydda byxor i alla möjliga färger och väntar, och expediten hyser ju redan massor av tryckta prylar som såklart också ska med. Tänkte se om jag kan locka dem med lite grafik också.

Gunnars storasyster

Eftersom mannen här hemma har varit så avis på Mikas röda Gunnar-T-tröja så ville han hemskt gärna ha en egen. Dock tyckte han att Gunnar såg lite pluttig ut på den stora tröjan och för att lösa det problemet gjorde jag en ny ram med en större gråsugga och därmed var Gunnars storasyster född! Få se var hon mer behagar landa någonstans.

RSS 2.0