Affärer

 Bilden är tagen en liten bit utanför staden Oaxaca. Ser kanske inte sa Mexico ut, men den är sa fin och konstig sa den var tvungen att läggas upp. Kändes som man gick runt i en Dalí malning.

Sadärja! Da har det rests färdigt pa ett litet tag. Det har varit hur skönt som helst med lite paus. (Fast det var inte utan att man saknade sin lille Simon pa slutet av de nästan 3 veckorna) Riktigt uppvilad blev man i alla fall och nu är jag redo att ta tag i julruschen. Det har anhopats lite beställningen medan jag har varit borta och det är ju trevligt :-)

En ny webbutik har hört av sig och vill gärna ha grejer, oii och dom har en brutalt snygg hemsida och fina idéer, sa det är klart att jag vill vara med där. Dessutom har jag själv letat upp en ny som heter t-shirtbutiken och ocksa ser ganska trevlig ut. Och sa kommer det att komma lite vuxengrejer pa Unik Design. Där finns ju bara barnsaker än sa länge. När jag ända är i farten kan jag ju avslöja att man kan shoppa pa Folkart ocksa. Andra affärer är Coola Mo (som ligger i Klippan av alla ställen), Pickadoll (Lund), Rundgång (Malmö) och Babyclothes & Stuff (Stockholm). Och sa är det en 5 stycken affärer här i Hannover. Jag kom nog att ligga lite lagt pa tradera ett tag sa att jag kommer i fatt pa alla andra ställen. En affär som snart öppnar i Stockholm har lagt in en rätt sa stor beställning av velourbyxor och Fiat Polski tröjor ocksa, och det tar ju ett tag att göra dom. Och sa nya privatbeställningar.

Planen är ju att försöka kunna leva pa det här och för att kunna det maste jag sprida ut mig lite. Jobbar pa det som ni ser.

Nu ska jag ga och lägga mig och försöka fa rätt pa dygnet igen. Dumt nog har jag fortfarande Mexicorytmen i mig och rakade ägna hela dan at att sova medan folk ringde som galningar och trodde att det hade hänt mig nat. Sa jag hoppas fa se dagsljuset imorgon i alla fall.

Ha det fint, jag aterkommer snart.


En liten paus :-)

Imorgon startar den där semestern som jag har nämnt nån gång tidigare. Så det kommer bli tyst från mig här ett tag nu, närmare besämt fram tills den 27.e november. Hoppas att alla trevliga besökare tittar in igen då, ni är varmt välkomna! Det ska bli fint med lite vila och paus efter maratonproduktionen här på slutet. Här kommer lite bilder från min "fabrik" att titta på så länge....:-)

hemma 3
Datorn och symaskinen, 2 oumbärliga medarbetare!

hemma 2

hemma 1
Bokhyllan är inte längre vad den brukade vara..... har snarare förvandlats till en mellanlandning för t-tröjor.

Få se om jag hinner blogga nåt på resan, det hade ju inte varit fel. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig (missade det under förra dygnet...)

Ha det finfint alla! Hasta luego! Jihaaaaaa!

ps. A-L och Sara, era Kiklingar är klara och befinner sig just nu på leveransstadiet. ds


Rena julafton!

Lite julkänsla idag.... Jag kom ut i köket och möttes av den här synen, hi hi. Ja sa kan man visst se ut när man sitter pa pottan och pappa har varit framme och dekorerat.


pottschrat

Och sa blev det nytt rekord i paketpostande idag, 13 stycken! Jag var tvungen att ta ett kort innan dom skickades. Den lilla hustomten passade ocksa pa att vara med pa bilden.

simon och paket

I ett av paketen finns dom här 4 tröjorna. Dom är pa väg till en liten tjej som motsätter sig prinsessmodet, bra jobbat! Hon har redan 2 Cmig-tröjor och de har tydliget blivit sana favoriter att det nu behövdes ännu fler. Jättetrevligt tycker jag! :-)

till emilia

Och sa bildbeviset hur polkahängslebyxorna blev pa bebbe. Sa här:


polkahängsebyxor

Hur sköna som helst. Njä, vet inte om du far dom Vincent... he he. Nu vet jag vad som blir nästa projekt! Simon klarar sig nog inte en sekund till utan ett par egna sana här! Och sen far det nog bli nagra till försäljning ocksa. Men inte ännu, jag aker ju pa semester pa torsdag. Ska bli sköööönt! Lite paus. Det är därför det har varit sa mycket att göra pa sistone, alla beställningar ska ju helst bli klara innan jag försvinner i nästan 3 veckor. Det är Mexiko som drar. Den snälla mamman fyller jämt och har trevligt nog valt att fira det i Mexiko och inte i en gammal hembygdsgard nanstans. Mycket bra val tycker jag :-)

Bis später!


Vincents bralla

Simon har en kompis här i Hannover. Han brukar ha sin pappas snart 30 ar-gamla kläder och är superfin i dom. Men nu haller den lilla stackaren pa att växa ur favoritbyxorna och den förtvivlade mamman bad mig om hjälp. Sa nu är Vincents nya byxor ett faktum. Fast jag har saklart justerat dom lite, är ju aningens svag för muddar.... dom är ju sa praktiska och snygga! Och sa är hängslena justerbara i 2 lägen. Sa nu ska dom nog passa ett tag till. Det blev sa här:

vincents bralla

Nu väntar jag med spänning pa att Simon ska vakna och prova dom. Eller ja, han far gärna vänta liiiite, sa att jag hinner sova en sväng först.

Innan dess färdiggjordes 2 klänningar, och Simon är inte den som är den, han poserade glatt i bada :-)randig tunika med mössa     simon i gul klänning 92
Fast den ena blev mer tröja än klänning, tunika kanske den kan fa kallas. Med matchande mössa. Den var egentligen träning innan beställningsvaran, den gula klänningen till höger.

Nä,nu ska jag ga och sova lite.

Mamas & Papas


Kidsen i alla ära men är det inte dags att dom stackars bortglömda mammorna och papporna ocksa far lite nya kläder nan gang?? Okej, det är jäääättelänge sen jag köpte nat nytt till mig själv, men jag brukar ju nalla lite pa sortimentet ibland ;-) Sa här kommer lite kläder för vuxna innan jag gar och lägger mig efter nattens syorgie.
Och sa är det ju dags att min tysk ger sig till känna... :-)
Nu ska jag sova. Om jag orkar tänkte jag nämligen sta och sälja pa Faust Flohmarkt imorgon. I somras var jag där 2 ganger och det gick fint. Och nu lackar det ju mot jul sa kanske....

grön overall

grön overall
Ingen vidare dag idag. Den här auktionen gick ut, alldeles för billigt.... attans....  Och pa posten dit jag kom inflasandes med Simon under armen nan minut innan dom stängde visade det sig att det inte fanns tillräckligt med pengar för alla paket. Sa jag fick snopet traska hem med ett av dom igen. Nya tag imorgon! Men Simon förgyllde atminstone turen genom att charma posttanterna och bara vara allmänt supersnygg i sina bruna termobyxor som hans mamma har haft en gang i tiden. Nu är det tillräckligt kallt för sana här med.
Här kommer en bild pa den lilla utmattade efter postpromenaden.

.

Hur det hela började....

Cmig´s historia är än sa länge inte saaa lang, men här kommer den i alla fall. Det hela började 2003 när fröken Sörman (jag da) började pa Östra Grevie Folkhögskola utanför Malmö. inrikting grafik. Hur denna nagot skoltrötta arkitektstudent hamnade där är ocksa en lang historia som jag kanske tar nan annan gang.

Hur som helst, grafiksalen visade sig vara granne med en annan väldigt trevlig inrikting, nämligen textilarna! Varför trycka sina fina tryck pa papper och hänga pa väggen när man kan göra det pa tyg och ga runt med dom pa magen? tänkte Lotten och smet allt som oftast över till textilsalen utrustad emd enfärgade tröjor fran H&M. I Malmö arrangerades trevligt nog sma marknader för sma lokala designers lite da och da och dit började Lotten ga med sina grejer. I början bestod utbudet av nat enstaka tryck pa nagra t-tröjo, nagra etsningar samt ett par hemsydda velourmössor. Saker och pengar bytte ägare och en glad Lotten köpte nya tröjor, färger, dukar och velourtyg för vinsten.

Sa rullade det pa i 2 ar, sa länge utbildningen varade och fler tryck tillkom. En ny och bättre källa till tröjor hittades ocksa. Nu för tiden kommer dom fran Continental Clothing, ett företag som har specialicerat sig pa att tillverka tröjor för andra att köpa in och trycka pa. Helt underbar kvalitet och massa fina färger har dom! Och sa slipper man sitta och pilla bort dumma lappar som inte bör vara där. Tröjorna började säljas pa Pickadoll i Lund med stor framgang där dom fortfarande finns.

I början var det bara vuxenkläder som gällde. Men septembern efter folkhögskolan tog slut kom en liten son till världen....! Han förvarnade som sedvanligt är nagra manader i förväg och detta väckte givetvis intresset för produktion av betydligt mindre storlekar. Efter en noggrann kontroll av barnklädesutbudet konstaterade Lotten att allting antingen var för fult, för dyrt eller för vanligt för att pryda det väntade underverket och detta ledde till att symaskinen gick pa högvarv. Det blev hemmasydda sma byxor, jackor och tröjor.

Kort efter sonens födelse flyttade den lilla familjen till Hannover i Tyskland. Där letade Lotten upp nya affärer för sina tröjor, numera finns dom i 5 stycken affärer här. Sa fick hon höra talas om Tradera. Hon lade upp nagra barntröjor pa prov. I början gick det väldigt trögt. Allting annat där är ju sa billigt sa det var visst ingen som vagade satsa pa dyrt hantverk. Men sen tog det hela lite fart och när hon pa prov lade ut ett par röda velourshorts blev folk som tokiga! Det verkade som om det var slut pa babyshorts i hela Sverige, sa ett tag gjorde hon inget annat än sydde shorts. Detta var förresten kort efter införskaffandet av en sedan länge efterlängtad overlockmaskin, ett maste för att det ska bli fint när man syr i velour.


Det blev en liten paus medan Lotten var hemma i Sverige över sommaren och när hon kom tillbaka med nya krafter var det ju nästan höst, sa da fick det bli langbyxor istället för shorts. Dom gar ocksa väldigt bra där vilket ju är trevligt!


Ja, det var en kort sammanfattning av det hela....


Det finns förresten en artikel att läsa om mig här;  Ystads Allehanda. Dom har dumt nog gett mig fel namn, men men...

rävmössa och beatabody

en liten rävmössa och en beatabody

129423-4

ett par tidiga manchesterbyxor


grön kombo

Fa se hur langt jag hinner här.... innan den lilla sonen beslutar sig för att jag ska skriva mer. Vi har en simonfri zon i lägenheten där dom farliga symaskinerna och den läskiga datorn star, men det är förstass väldigt spännande här och han är inte den som drar sig för att säga till..... Da brukar han sta och rycka och dra i dörren (som pa ett mycket tjusigt och hantverksmässigt sätt är fastsurrad i bordet med symaskinerna) tills jag ger upp.
Idag blev den gröna kombon färdig som pabörjades för nagra dar sen. Den blev sa här. Hoppas den nya lilla ägaren ocksa gillar den.

grön kombo

Sen blev det en tur till posten igen. Idag akte 7 paket iväg (traderakunder) sa jag var tvungen att köpa lite glass pa vägen hem för att fira mina försäljningsframgangar.

Nagon rycker..... jag aterkommer.

RSS 2.0