Hur det hela började....

Cmig´s historia är än sa länge inte saaa lang, men här kommer den i alla fall. Det hela började 2003 när fröken Sörman (jag da) började pa Östra Grevie Folkhögskola utanför Malmö. inrikting grafik. Hur denna nagot skoltrötta arkitektstudent hamnade där är ocksa en lang historia som jag kanske tar nan annan gang.

Hur som helst, grafiksalen visade sig vara granne med en annan väldigt trevlig inrikting, nämligen textilarna! Varför trycka sina fina tryck pa papper och hänga pa väggen när man kan göra det pa tyg och ga runt med dom pa magen? tänkte Lotten och smet allt som oftast över till textilsalen utrustad emd enfärgade tröjor fran H&M. I Malmö arrangerades trevligt nog sma marknader för sma lokala designers lite da och da och dit började Lotten ga med sina grejer. I början bestod utbudet av nat enstaka tryck pa nagra t-tröjo, nagra etsningar samt ett par hemsydda velourmössor. Saker och pengar bytte ägare och en glad Lotten köpte nya tröjor, färger, dukar och velourtyg för vinsten.

Sa rullade det pa i 2 ar, sa länge utbildningen varade och fler tryck tillkom. En ny och bättre källa till tröjor hittades ocksa. Nu för tiden kommer dom fran Continental Clothing, ett företag som har specialicerat sig pa att tillverka tröjor för andra att köpa in och trycka pa. Helt underbar kvalitet och massa fina färger har dom! Och sa slipper man sitta och pilla bort dumma lappar som inte bör vara där. Tröjorna började säljas pa Pickadoll i Lund med stor framgang där dom fortfarande finns.

I början var det bara vuxenkläder som gällde. Men septembern efter folkhögskolan tog slut kom en liten son till världen....! Han förvarnade som sedvanligt är nagra manader i förväg och detta väckte givetvis intresset för produktion av betydligt mindre storlekar. Efter en noggrann kontroll av barnklädesutbudet konstaterade Lotten att allting antingen var för fult, för dyrt eller för vanligt för att pryda det väntade underverket och detta ledde till att symaskinen gick pa högvarv. Det blev hemmasydda sma byxor, jackor och tröjor.

Kort efter sonens födelse flyttade den lilla familjen till Hannover i Tyskland. Där letade Lotten upp nya affärer för sina tröjor, numera finns dom i 5 stycken affärer här. Sa fick hon höra talas om Tradera. Hon lade upp nagra barntröjor pa prov. I början gick det väldigt trögt. Allting annat där är ju sa billigt sa det var visst ingen som vagade satsa pa dyrt hantverk. Men sen tog det hela lite fart och när hon pa prov lade ut ett par röda velourshorts blev folk som tokiga! Det verkade som om det var slut pa babyshorts i hela Sverige, sa ett tag gjorde hon inget annat än sydde shorts. Detta var förresten kort efter införskaffandet av en sedan länge efterlängtad overlockmaskin, ett maste för att det ska bli fint när man syr i velour.


Det blev en liten paus medan Lotten var hemma i Sverige över sommaren och när hon kom tillbaka med nya krafter var det ju nästan höst, sa da fick det bli langbyxor istället för shorts. Dom gar ocksa väldigt bra där vilket ju är trevligt!


Ja, det var en kort sammanfattning av det hela....


Det finns förresten en artikel att läsa om mig här;  Ystads Allehanda. Dom har dumt nog gett mig fel namn, men men...

rävmössa och beatabody

en liten rävmössa och en beatabody

129423-4

ett par tidiga manchesterbyxor


Kommentarer
Postat av: Therese

ÅÅ! Sötare modell går ju INTE att få tag i!

GOS!

2006-11-03 @ 11:18:38
URL: http://www.rowas.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Trevlig helg:) Verkligen jättesöt modell!

2006-11-03 @ 11:53:05
Postat av: Lotten

Ja visst är modellen fin ;-) Med en san liten snyyging kvittar det ju nästan hur kläderna ser ut. Han bär upp allt med stil!

2006-11-03 @ 20:56:12
URL: http://cmig.blogg.se
Postat av: MammaMia

Vad roligt att läsa din historia! Vilken tur för oss småbarnsföräldrar att du halkade in på den här banan :)!

Ps.det är busenkelt att länka snyggt...du bara markerar länken och sedan skriver du vad du vill att det ska stå..Ds.

2006-11-03 @ 23:49:49
URL: http://barnsligt.blogg.se/
Postat av: Lotten

Tack MammaMia!
Fint tips där med länkningen ocksa, det var ju inte sa särskilt svart nä ;-)

2006-11-04 @ 07:48:18
URL: http://cmig.blogg.se
Postat av: Mikaela

Naaw! Va söta!

2006-11-29 @ 03:08:57
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se
Postat av: mirre

Gud det känns som om det var tio år sedan jag hittade dina polkabrallor på Tradera och lyckan var gjord. Du är såååå bra och en inspiration!!!



KRAM

2009-03-01 @ 04:38:23
URL: http://kaksi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0