julrapport

Julhälsningen har tronat överst länge nog och får nu ge vika för en julrapport! Eller snarare jul- och nyårsrapport. Vi har befunnit oss i södrare delar av Tyskland än Hannover i nästan två veckor, först utanför Würzburg för julfirning och sedan Offenburg under nyår. Såhär såg det ut när vi var ute i byn på julaftonspromenad. Det finns en gata som går under benämningen julgränd och där ger alla boende järnet för att överglänsa varandra i juldekorationer medan resten av byn vallfärdar dit för att titta på dem. Simon och Mika var mäkta imponerade.


Under en annan promenad gjorde vi det sedvanliga besöket till die Steine, stenarna. Man skulle kunna tro att denna plats ligger i Tibet eller annan ort på längre håll, men vinbergen i bakgrunden avslöjar att det ändå handlar om Franken i sydtyskland. Det hela är byggt av en man som jobbar som clown och som dessutom är polare med Simon och Mikas farfar. Han har jobbat i flera år och det blir större för varje gång vi kommer dit.Några dagar innan nyår styrde vi kosan mot sydväst, vi valde dessutom att köra över Schwarzwald och det visade sig bli en lite för spännande upplevelse i dimma, mörker och ösregn. Efter lycklig ankomst tillbringades några trevliga dagar tillsammans med tyskfransk familj. Vi lyckades minsann åka på en dagstur till Strassbourg i Frankrike också, eller ja, så lång som en dagstur blir med tre små barn och konstant ösregn, fint var det i alla fall! Risk på franska spelades också.


Det finns inte så många bra bilder därifrån, men däremot en film, chans att se familjen Cmig in action alltså, detta medan vi slår ett slag för vegetarianism i fransk teve. Ifall någon blir nyfiken så klicka här, och så måste man ladda ner programmet silverlight vilken man gör genom att klicka i den där rutan som ploppar upp.

Och igårkom vi hem till ett jättefint Hannover översållat av snö. Nu är det rätt så skönt att vara hemma igen och symaskinen är redan igång för fullt. Hej nytt år!

Kommentarer
Postat av: Helena

Skoj att se er på "teve". Synd att jag förstod sisådär pyttelite av inslaget. Men plättarna såg verkligen smarriga ut. Skål på dig också. Kram Helena.

2010-01-07 @ 19:57:21
Postat av: Lotten

Jag vet inte heller exakt vad de säger, men det handlar i alla fall om att fira nyår utan kött, ytterst ovanligt (och aningens provocerande) enligt de franska journalisterna. Kanske därför de var tvungna att ta till en svensk, två tysksvenskar, två tyskar och en fransktysk? :)

Kram till Stockholm med!

2010-01-11 @ 02:59:26
URL: http://cmig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0